Waar zitten wij in Tilburg?

Binnen 15 minuten...

Alles binnen 15 minuten...

Alles in deze cirkel kun je in 15 minuten wandelen bereiken. Dus als je met de trein komt is het nog 15 minuten lopen naar onze voordeur. Natuurlijk vertellen we je in andere blogposts allerlei leuke dingen over Tilburg en onze regio, maar in deze post laten we je gewoon een paar highlights in beeld zien van onze naaste omgeving in: ‘Alles binnen 15 minuten’.

Tivolistraat 22, you are there

Ja dit is onze straat, dit is de voorgevel. Als je dit ziet ben je op je bestemming aangekomen: Bed and Breakfast Tilburg Gust van Dijk. Er is nog meer over deze plaats te vertellen, en in deze mooie straat, die ook wel de groene loper naar het centrum wordt genoemd.

BnB-Tilburg, central train station only at 15 minute walk

Dit is Centraal Station Tilburg. Als je hier aankomt, ben je op 15 minuten loopafstand van onze plek Bed and Breakfast Tilburg Gust van Dijk.

BnB-Tilburg to Music-venue 013 is even a 2 minutes walk

Dit is het meest moderne poppodium van de stad “013″, en het ligt aan dezelfde straat als Bed and Breakfast Tilburg Gust van Dijk, op slechts twee minuten lopen. Het ziet eruit als een grote gecappitioneerde zwarte doos, maar als je dit podium bezoekt, zul je ontdekken dat er hier veel meer voorzieningen zijn voor muziek.

Hall-of-Fame within 12 minutes reach

Hier zijn we in ‘De Spoorzone’, bij de Hall of Fame, skatepark en muziekpodium en jawel ook deze leuke koffiebar in een treinwagon.

Spoorzone RAW restaurant and sunny terras

Dit is RAW, het restaurant in ‘De Spoorzone’, en ze hebben een groot en heel mooi terras op het zuiden, ideaal voor een drankje in de namiddag.

North side of the Central Station Tilburg

Hier zie je de noordzijde van het centraal Station Tilburg, zoals je zult zien vinden hier veel nieuwe ontwikkelingen plaats…

De Wagon for nice coffee and the bites

These are De Wagons, a place with nice coffee but also other bites and ice cream. Probably the place in Tilburg that brings you closest to the feeling of the ‘Orient Express’.

Restaurant de Houtloods

Dit is het terras van ‘De Houtloods’, een heel leuk en lekker restaurant… als je jezelf eens wilt verwennen, dan is dit de plek…

Spoorzone Food Station

Dit is de Noord kant van het NS-Station, met nieuwe hoogbouw en het Food Station (links in de foto), een geweldige plek voor de lunch en als je niet weet welke keuken te kiezen. Dit is een plek met smaken van over heel de wereld waar je je lunch van uit alle windstreken kunt bestellen.

Stekelenburgplein - Lockhal

Dit plein is het ‘Van Stekelenburgplein’, met achterin de ‘Lockhal’ (nu de Bibliotheek) de geheel gerenoveerde en omgebouwde locomotieven-opknap-fabriek van Tilburg.

Nieuwlandstraat de Vijfsprong

De ‘Vijf Sprong’, het kruispunt waar 5 straten samenkomen zoals de Nieuwlandstraat, loop vanaf het Centraal Station rechtdoor de Stationstraat in en je bent er.

Oude Markt en Concertzaal

Hier zijn we op de ‘Oude Markt’, tegenover de Concertzaal, waar klassiek muziekrepertoire wordt gespeeld.

Heuvelkerk en Heuvel

Dit is het centrale stadsplein ‘De Heuvel’ tegenover de ‘Heuvel Kerk’  bij avondlicht.

De Piushaven just a stroll of 10 minutes

De ‘Piushaven’, de plaatselijke vroegere binnenhaven, is nu omgetoverd tot een nieuwe vrijetijds-hotspot in onze stad, op slechts 10 tot 12 minuten lopen bij onze vandaan.

We moeten praten

Wat verleid jou om te overnachten in Bed and Breakfast Tilburg? Kunst en cultuur in een Stad van Kunstproducenten, Tilburg een stad die bloeit, inspireert en verrast. Dat is Tilburg. Een plek waar het goed toeven is.

Gerenommeerde musea, Popcentrum 013, een overvloed aan (betaalbare) restaurants, gezellige cafés, terrassen en een centrum met een kloppend winkelhart. Tilburg is sprankelend vanwege de verschillende kunstopleidingen, d.w.z. kwekerijen voor jong talent zoals het Conservatorium, Dans, Rockacademie, Beeldende Kunst, Nieuwe Media en Creatieve Industrie. Heeft u ooit het De Pont Museum, het Textiellab of een voorstelling in De Nwe Vorst bezocht? Lees ook de post  ‘Tilburg is nog niet klaar’, immers er wordt nog op allerlei plekken gebouwd.

Hooked, nicest cocktail bar in town
Hooked, gezellige cocktail bar op de hoek met Korte Heuvel

Voel je thuis

Of je nu van klassieke muziek of popmuziek houdt, hedendaagse kunst of industrieel erfgoed, of je nu van dans of cabaret houdt, grote filmcrackers of cultfilms… Je vindt het allemaal in Tilburg: van Popcentrum 013 tot Concertzaal, diverse theaters en podia, bioscopen of alternatieve locaties…

“Ik wist niet dat Tilburg zo’n leuke stad is met zo’n divers aanbod”, is niet voor niets een van de meest gehoorde reacties. Leuke dingen om te doen in Tilburg! En dat geldt ook voor leuke culturele dingen. Laat je verrassen door het fantastische aanbod van onze stad en voel je welkom bij Bed and Breakfast Tilburg.