Waar zitten wij in Tilburg?

Everything in 15 minutes...

Within a 15 minutes walk

Alles in deze cirkel kun je in 15 minuten wandelen bereiken. Dus als je met de trein komt is het nog 15 minuten lopen naar onze voordeur. Bed and Breakfast Tilburg Gust van Dijk is een perfecte uitvalsbasis die ‘thuis’ kunt noemen. Natuurlijk vertellen we je in onze blogposts allerlei leuke dingen over Tilburg en onze regio. In deze post laten we je gewoon een paar top highlights in beeld zien van onze naaste omgeving:De post ‘Alles binnen 15 minuten’ laat je zien, hoe heerlijk centraal de positie van onze B&B in Tilburg is.

Reserveer je kamer hier
Tivolistraat 22, you are there

Ja dit is onze straat, dit is de voorgevel. Als je dit ziet ben je op je bestemming aangekomen: Bed and Breakfast Tilburg Gust van Dijk. Er is nog meer over deze plaats te vertellen, en in deze mooie straat, die ook wel de groene loper naar het centrum wordt genoemd.

BnB-Tilburg, central train station only at 15 minute walk

Dit is Centraal Station Tilburg. Als je hier aankomt, ben je op 15 minuten loopafstand van onze plek Bed and Breakfast Tilburg Gust van Dijk.

BnB-Tilburg to Music-venue 013 is even a 2 minutes walk

Dit is het meest moderne poppodium van de stad “013″. Het ligt aan dezelfde straat als Bed and Breakfast Tilburg Gust van Dijk, op slechts twee/drie minuten lopen. Het ziet eruit als een grote gecapitonneerde zwarte doos, maar als je dit podium bezoekt, je favoriete band van dichtbij meemaakt, zul je ontdekken dat er hier veel meer voorzieningen zijn voor de echte muziekliefhebber. Na het concert en een korte wandeling overnacht je bij B&B Tilburg, 013 ligt immers op zo’n 250m bij ons vandaan.

Hall-of-Fame within 12 minutes reach

Hier zijn we in ‘De Spoorzone’, bij de Hall of Fame, skatepark en muziekpodium en jawel ook deze leuke koffiebar in een treinwagon.

Spoorzone RAW restaurant and sunny terras

Dit is RAW, het restaurant in ‘De Spoorzone’, en ze hebben een groot en heel mooi terras op het zuiden, ideaal voor een drankje in de namiddag.

North side of the Central Station Tilburg

Hier zie je de noordzijde van het centraal Station Tilburg, zoals je zult zien vinden hier veel nieuwe ontwikkelingen plaats…

De Wagon for nice coffee and the bites

Dit is ‘De Wagons’, een zaak met lekkere koffie maar ook andere bites en ijs. Waarschijnlijk de plek in Tilburg die je het dichtst bij het gevoel van de ‘Orient Express’ brengt.

Restaurant de Houtloods

Dit is het terras van ‘De Houtloods’, een heel leuk en lekker restaurant… als je jezelf eens wilt verwennen, dan is dit de plek…

Spoorzone Food Station

Dit is ook aan de noordzijde van het treinstation, nieuwe hoogbouw hier en de Food Station (links op de foto), een geweldige plek om te lunchen met keukens van over de hele wereld waar je hier je eten van kunt bestellen.

Stekelenburgplein - Lockhal

Dit plein is het ‘Van Stekelenburgplein’, met achterin de ‘LocHal’ (nu de Bibliotheek) de geheel gerenoveerde en omgebouwde locomotieven-opknap-fabriek van Tilburg.

Nieuwlandstraat de Vijfsprong

De ‘Vijf Sprong’, het kruispunt waar 5 straten samenkomen zoals de Nieuwlandstraat, loop vanaf het Centraal Station rechtdoor de Stationstraat in en je bent er.

Oude Markt en Concertzaal

Hier zijn we op de ‘Oude Markt’, tegenover de Concertzaal, waar klassiek muziekrepertoire wordt gespeeld.

Reserveer je kamer bij ons
Heuvelkerk en Heuvel

Dit is het centrale stadsplein ‘De Heuvel’ tegenover de ‘Heuvel Kerk’  bij avondlicht.

De Piushaven just a stroll of 10 minutes

De ‘Piushaven’, de plaatselijke vroegere binnenhaven, is nu omgetoverd tot een nieuwe vrijetijds-hotspot in onze stad, op slechts 10 tot 12 minuten lopen bij onze vandaan.

We need to talk

Wat verleid jou om te overnachten in Bed and Breakfast Tilburg? Kunst en cultuur in een Stad van Kunstproducenten, Tilburg een stad die bloeit, inspireert en verrast. Dat is Tilburg. Een plek waar het goed toeven is.

Gerenommeerde musea, Popcentrum 013, een overvloed aan (betaalbare) restaurants, gezellige cafés, terrassen en een centrum met een kloppend winkelhart. Tilburg is sprankelend vanwege de verschillende kunstopleidingen, d.w.z. kwekerijen voor jong talent zoals het Conservatorium, Dans, Rockacademie, Beeldende Kunst, Nieuwe Media en Creatieve Industrie. Heeft u ooit het De Pont Museum, het Textiellab of een voorstelling in De Nwe Vorst bezocht? Lees ook binnenkort de nieuwe ‘post’ ‘Tilburg is nog niet klaar’, immers er wordt nog op allerlei plekken gebouwd.

Hooked, nicest cocktail bar in town
Hooked, gezellige cocktail bar op de hoek met Korte Heuvel

Feel at Home

Of je nu van klassieke muziek, jazz of popmuziek houdt, hedendaagse kunst of industrieel erfgoed, of je nu van dans of cabaret houdt, grote filmkrakers of cultfilms… Je vindt het allemaal in Tilburg: van Popcentrum 013 tot Concertzaal, diverse theaters en podia, bioscopen of alternatieve locaties… en Bed and Breakfast Tilburg Gust van Dijk ligt lekker centraal, hier midden tussen in.

“Ik wist niet dat Tilburg zo’n leuke stad is met zo’n divers aanbod”, is niet voor niets een van de meest gehoorde reacties. Leuke dingen om te doen in Tilburg! En dat geldt ook voor leuke culturele dingen. Laat je verrassen door het fantastische aanbod van onze stad en voel je welkom bij Bed and Breakfast Tilburg Gust van Dijk.