Tilburg Muziek-Stad

Poppodium-013 Concertzaal

Vlakbij Bed and Breakfast Tilburg Gust van Dijk in het hart van Tilburg vindt je Muziekpodium 013: het grootste Popcentrum van Zuid-Nederland met twee concertzalen die plaats bieden aan in totaal 3.700 bezoekers. Poppodium-013 kan met recht een unieke muziektempel genoemd worden, want naast live concerten zijn er ook dans- en clubavonden,
non-pop programma’s, internationale festivals zoals bijvoorbeeld Roadburn en activiteiten gericht op beginnende muzikanten. Naast de drie concertzalen herbergt het gebouw ook een opnamestudio en zes repetitieruimtes.

Een concert bezoeken in Tilburg? De afstand B&B Tilburg – 013 is slechts zo’n 250 meter. Dat is wel heel comfortabel als je hier je overnachting hebt geregeld. Na het bijwonen van het concert met je favoriete musici of banden poppodium 013, stap je hier zo in je bed.
De grootste concertzaal van 013 is de MainStage (voorheen de Dommelszaal), met een capaciteit van 3.000 bezoekers de grootste zaal in het Nederlandse clubcircuit. Dankzij de stijgende trap en het U-vormige balkon is er overal in de zaal een goed zicht op het grote podium. Wij van Gust van Dijk zijn dan ook van mening dat de zaal, ondanks de grote capaciteit, altijd intiem van karakter blijft.

Deze blogpost is geschreven door B&B Tilburg Gust van Dijk, om je te vertellen dat muziek een echte extra kwaliteit is van Tilburg. Er zijn overal in de stad specifieke podia en er wordt veel live muziek gespeeld en natuurlijk muziek om naar te luisteren.

Reserveer je kamer hier
B&B-Tilburg 013 Popcentrum nieuw laaddock

Het Speciale Gebouw van 013

Het 013-gebouw, is door Benthem Crouwel speciaal ontworpen als popmuziekpodium, kan ook met recht uniek worden genoemd. Het bijzondere en karakteristieke uiterlijk van het gebouw springt meteen in het oog. De gevels zijn bedekt met een zwart gewatteerde bedsprei en de cd’s die aan de gevel zijn bevestigd geven op een functionele en speelse manier uitdrukking aan het karakter van het gebouw. Als jij jouw verblijf in Bed and Breakfast Gust van Dijk hebt gekozen en je loopt naar het centrum, komt je automatisch langs 013 en zie je zelf zien hoe bijzonder het gebouw er uit ziet.

Poppodium 013 biedt elk jaar een gevarieerd programma, dat liefhebbers van verschillende soorten muziek aanspreekt. Sinds de opening in 1998 hebben al veel internationale artiesten in 013 opgetreden zoals Robbie Williams, Nine Inch Nails, Muse, Alice Cooper, The Roots, Tool, Blondie, Damien Rice, Kraftwerk, Editors, Interpol, Armin van Buuren, Pablo Francisco, Ice Cube, Lucky Dube, Chuck Berry, en vele anderen. 013 organiseert ongeveer 400 activiteiten per jaar met een totaal aantal bezoekers van meer dan 230.000..

Meer informatie over de geschiedenis van Poppodium 013.

Bekijk hier de website van 013

B&B-Tilburg-Korten-Hevel-bar and restaurants
B&B-Tilburg AMPA-Fontys

In deze blogberichten vertellen we je over wat er zo bijzonder of opvallend is aan Tilburg. Van leuke weetjes tot noodzakelijke informatie voor de nieuwsgierige bezoeker. Lees gerust nog een ander blog-bericht.

B&B-Tilburg Concertzaal Theaters Tilburg

Theaters Tilburg: Concertzaal en Stadsschouwburg

De Concert Zaal

Natuurlijk heeft Tilburg ook een fantastisch podium voor liefhebbers van klassieke muziek. Vanuit Bed and Breakfast Tilburg Gust van Dijk is de Concert Zaal gemakkelijk bereikbaar door het winkelcentrum van Tilburgs centrum te doorkruisen. Een kwartiertje lopen en je staat voor de ingang van deze fantastische ruimte. De concertzaal is ontworpen door architect en voormalig Rijksbouwmeester Jo Coenen.[https://www.jocoenen.com/cv/index.html], die een opvallende verschijning maakte van dit gebouw, gelegen naast de Stadsschouwburg. Het interieur van de grote zaal, met het bijzondere lichtontwerp van Peter Struycken, is meteen sfeervol en overweldigend.

Actuele informatie over concerten en muziekvoorstellingen vindt je hier [https://www.theaterstilburg.nl].

B&B-Tilburg interior Concertzaal Tilburg, Theaters Tilburg

Live Music is overal

Nou, je kunt niet over Tilburg spreken zonder te praten over het muziekgecentreerde onderwijs dat we hier op het Conservatorium en de Rockacademie hebben. Nu gecombineerd in de Fontys Academy of Music and Performing Arts (AMPA) is een ambitieus, innovatief conservatoriumprogramma. Hier vind je meer informatie over het programma van AMPA.

Door de instroom van nieuwe (internationale) studenten in alle verschillende disciplines van muziek, dans en podiumkunsten bruist de stad dan ook van deze jonge mensen die op het vele kleine of grotere podium in de stad optreden. Dus naast de ‘landmark’ instellingen waar we het hierboven over hadden, zijn er nog heel wat andere: De Hall of Fame, Club Smederij, Cul de Sac, Little Devil en vele andere plaatsen en café’s die een live-podium hebben. Check Podiuminfo.

Muziek Festivals

Tilburg heeft een naam hoog te houden als evenementenstad en muziekfestivalstad. Hoewel we festivals als Incubate en Mundial zijn kwijtgeraakt, hebben we nog steeds een overvloedige lijst van evenementen en festivals gedurende het hele jaar. Wat te denken van de muziek festivals als Roadburn, WoHah en Best Kept Secret. Over deze festivals houden we je in een andere post op de hoogte. Kijk wat Tilburg te bieden heeft. Check de Evenenmentenkalender Tilburg.

B&B-Tilburg Stadschouwburg
Reserveer je kamer hier

Ontdek hoe goed je vlakbij een fijne overnachting kunt boeken. Bed and Breakfast Tilburg ligt super centraal voor concertbezoekers, of je nu naar Theaters Tilburg gaat, de Klassieke Concertzaal, Paradox, de Nieuwe Vorst, Hall of Fame, De Spoorzone, of Poppodium 013, B&B Tilburg ligt echt gewoon om de hoek op een wandeling van kwartiertje hoog uit.

Het is slechts een korte wandeling naar 013

B&B-Tilburg wandelroute naar Poppodium 013

Slechts 15 minuten naar de Stadschouwburg

B&B-Tilburg wandelrouten naar Theaters Tilburg
B&B-Tilburg, Stadschouwburg, Theater Tilburg