Bezoek Tilburg

Overnachten in Tilburg

“Wat kan jou verleiden om te overnachten in Bed and Breakfast Tilburg?” De kunst en cultuur in de Stad van Makers? Tilburg is een stad die bloeit, inspireert en verrast. Dat is Tilburg en een plek waar het goed vertoeven is.Gerenommeerde musea, Popcentrum 013, een overvloed aan (betaalbare) restaurants, gezellige cafés,
terrassen en een centrum met een compact maar kloppend winkelhart. Prachtig materiaal voor een bezoek aan Tilburg of een weekend Tilburg? Tilburg is sprankelend vanwege de verschillende kunstopleidingen, d.w.z. kwekerijen voor jong talent zoals het Conservatorium, Dans, Rockacademie, Beeldende Kunst, Nieuwe Media en Creatieve Industrie. Heb jij al eerder het De Pont Museum, het Textiellab, de Lochal, of een voorstelling in De Nwe Vorst bezocht? Dit bericht is geschreven door B&B Tilburg Gust van Dijk, om je op de hoogte te brengen van deze kwaliteiten van Tilburg.

B&B-Tilburg-Korten-Hevel-bar and restaurants

Evenementenstad

Maar je begrijpt het wel: Tilburg is dynamisch. Een evenementenstad met een kalender die bijvoorbeeld loopt van april tot november: Populair entertainment op de Tilburgse beurzen en speciale markten, Muziekfestivals zoals ‘Best Kept Secret’ hier net om de hoek. De rede voor een heel weekend Tilburg en een festival te bezoeken. Een vorkje prikken bij Tilburg Culinair of Hap Stap Festival.  Of  ‘ondergronds’ gaan op speciale festivals zoals Roadburn of Carnaval? Check deze blogpost over festivals en evenementen. De culturele hoogtepunten volgen elkaar snel op. Tilburg staat op de zestiende plaats op de lijst van aantrekkelijke gemeenten in de Atlas der Nederlandse Gemeenten.

Tilburg is ‘the place to be’. Het bruist van de creativiteit en er gebeuren hier veel leuke dingen! Steeds meer mensen ontdekken Tilburg en verblijven graag een nacht in Bed and Breakfast Tilburg Gust van Dijk. En als je eenmaal hebt geproefd van die Brabantse gastvrije sfeer bij Bed and Breakfast Tilburg en de gastvrijheid van Gust van Dijk, dan ben je verkocht. Kunst en Cultuur in Tilburg is breed van karakter en biedt voor ieder wat wils!

Reserveer je kamer bij ons

In deze blog-berichten, vertellen we je over wat er zoal bijzonder is in of opvallend is aan, Tilburg. Van leuke weetjes tot fijne informatie voor de nieuwsgierige bezoeker. Lees gerust verder.

Volg je eigen smaak

Of je nu van klassieke muziek of popmuziek houdt, hedendaagse kunst of industrieel erfgoed, of je nu van dance of cabaret houdt, de grote filmcrackers of cultfilms… je vindt het allemaal in Tilburg: van Popcentrum 013 tot Concertzaal, diverse theaters en podia, bioscopen en alternatieve locaties…. Van het artistiek gezicht begoochelende doolhof ‘Doloris’ tot de nieuwste trend in micro-brouwerijen.

“Ik wist niet dat Tilburg zo’n leuke stad is met zo’n divers aanbod”, is niet voor niets een van de meest gehoorde reacties. Vol op leuke dingen om te doen in Tilburg! En dat geldt ook voor leuke culturele dingen. Laat je verrassen door het fantastische aanbod van onze stad en voel je welkom bij Bed and Breakfast Tilburg.

In Tilburg studeren?

Vraag: Hoe verras ik mijn zoon of dochter die in Tilburg studeert? Woon jij op enige afstand van Tilburg? Boek dan je verblijf in Bed and Breakfast Tilburg Gust van Dijk – in het Veemarkt Kwartier – midden in het centrum. En nodig jouw zoon of dochter uit voor een gezellige avond of middag. Verras met een bezoek aan Tilburg. Of misschien gaan jullie samen op kamerjacht?

Wij van Bed and Breakfast Tilburg Gust van Dijk informeren je graag over onze verrassend actieve stad en zorgen ervoor dat jouw verblijf in Tilburg een belevenis op zich wordt. We hebben het dan nog niet eens gehad over het landelijke karakter en het natuurschoon in de omgeving. Kortom, verleng jouw verblijf met een overnachting bij Bed and Breakfast Tilburg Gust van Dijk en ga Tilburg ontdekken! Laat je verrassen door de veelheid van wat Tilburg te bieden heeft.

Kunst en Musea

Gust brengt graag de lokale kunst en cultuur onder je aandacht. De Stadsschouwburg, Concertgebouw, 013-Poppodium, live muziek partout. Voor de rust zijn er dan nog verrassende musea zoals het Museum De Pont voor hedendaagse kunst of het Textielmuseum met zijn unieke textielwerkplaats, het Textiellab en over de lokale geschiedenis van deze stad als wolstad en zijn indrukwekkende textielproductie geschiedenis.

B&B-Tilburg Textiel museum Textiel Lab
B&B-Tilburg Tivolipark in maart, Magnolia waterval