Poppodium 013

Gevierd podium voor popcultuur

De popcultuur wordt gevierd in 013. Van Death Metal tot Levenslied en van Hip Hop tot Rock. Het nieuws dat Poppodium 013 in 2014 ging verbouwen is met vreugde ontvangen. In het nieuwe 013 is er een zaal waar 3000 bezoekers kunnen genieten van hun favoriete band.
Deze blogpost is geschreven door B&B Tilburg Gust van Dijk om je wat meer uitleg te geven over dit muziekicoon en hoe 013 er is gekomen. Het is een paar jaar geleden gerenoveerd en uitgebreid en als muzieklocatie -op drie minuten lopen bij ons van daan- natuurlijk nog springlevend.

Tijdens de renovatie werd de nadruk gelegd op de intieme en bijzondere muzikale ervaring waarvoor Poppodium 013 wordt geprezen. In het nieuwe Poppodium 013 zal er weer veel aandacht zijn voor de beroemde zichtlijnen. De nieuwe 013 heeft een verbeterde airconditioning zodat ook tijdens de climax van de acts het genieten voorop staat. De grote zaal gaat van 2000 naar 3000 bezoekers en de kleine zaal van 325 naar 700 bezoekers, waarmee 013 weer de grootste popmuziekhal in het clubcircuit van Zuid Nederland is.

B&B-Tilburg 013 Popcentrum nieuw laaddock

Na jouw concertbezoek in 013 kun je comfortabel overnachten in Bed and Breakfast Tilburg Gust van Dijk. Hier kun je eenvoudig en snel een sfeervolle je verblijf regelen. Deze unieke en verrassende Bed and Breakfast en 013 liggen op een steenworp afstand van elkaar.

Poppodium 013 is een van de beroemdste poptempels van Nederland. Als je Tilburg zegt zeg je 013. Tilburg als muziekstad met telefoon kengetal 013 heeft in de jaren ’90 van de vorige eeuw een prachtige ontdekking gedaan door de bouw van een concertzaal voor popmuziek in het hart van Tilburg en haar de naam 013 te geven.

Veel bezoekers komen naar Tilburg om muziek te ervaren. Als onderdeel van het uitje kiezen ze ervoor om te overnachten. Een mooi verblijf in de spraakmakende B&B: Bed and Breakfast Tilburg Gust van Dijk is de favoriete keuze. Overnachten op een steenworp afstand van Poppodium 013 is echt leuk!

B&B-Tilburg, How the extension of 013 was build
Reserveer je kamer hier
B&B-Tilburg, How it all began 013 Noorderligt

Een Relatie in de Tijd

Wat hebben Bed and Breakfast Tilburg Gust van Dijk en Poppodium 013 met elkaar te maken, behalve dat ze de fantastische locatie op het Tivolipark delen? Die relatie gaat lang terug. In 1997 stemde de gemeente Tilburg uiteindelijk in met het voorstel om een muziekcentrum voor popmuziek in het centrum van Tilburg te bouwen. Jan-Willem van Rijnberk was op dat moment een van degenen die als ondersteunend lid van D66 succesvol lobbyde voor de realisatie in het centrum van Poppodium 013. Nu is hij de eigenaar van “Gust van Dijk”.

‘Muziekcentrum 013’ is ontstaan uit drie Tilburgse muziekorganisaties waaronder Noorderligt waar sinds 1984 popmuziek werd geprogrammeerd. Noorderligt werd veelvuldig bezocht door Van Rijnberk, destijds organisator van muziek- en theaterfestivals.

In 1998 werd 013 Podium voor Popmuziek feestelijk geopend op de huidige unieke plek in het centrum van Tilburg. De faciliteiten zijn gerenommeerd en de locatie is prachtig. Poppodium 013 zette Tilburg als muziekstad op de kaart. Meer over het bijzondere karakter van het gebouw is te zien in onderstaande korte video.

B&B-Tilburg, Popcentre-013 inside, after the extension

Poppodium 013 is de grootse hedendaagse muziek zaal van het Zuiden

Wil je meer weten over het 013-Poppodium Tilburg lees dan dit verhaal op hun eigen website!

Kijk uit naar nieuwsberichten

013 Poppodium
Veemarktstraat 44
5038 CV Tilburg

Telefoonnummer: 013-4609500

E-mail 013: info@013.nl

Kijk voor updates voor huidige programma op
de website van 013-Poppodium

B&B-Tilburg, popcenter-013-detail

Gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer per trein

Poppodium 013 in Tilburg is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het is slechts 10 minuten lopen vanaf het Centraal Station en de route ernaartoe is echt heel eenvoudig.

Als je het station verlaat, steek je de straat over bij de voetgangerslichten en ga je linksaf om de straat te volgen die voor het station langs loopt (de Spoorlaan).

Vervolgens loop je rechtdoor tot aan een groot kruispunt met verkeerslichten en heb je aan je rechterhand het ijssalon InterMetzo.
Hier ga je rechtsaf de Heuvelring in. Neem de eerste gelegenheid links de Veemarktstraat en volg deze straat tot je na de bocht rechts aankomt, binnen 10 minuten lopen, bij Popcentrum 013.

Zoals je ziet ligt Bed and Breakfast Tilburg Gust van Dijk op een steenworp afstand van Popcentrum 013. Maak van je bezoek aan je favoriete bandcononcert in Popcentrum 013 een echte ontdekkingstocht, overnacht in onze heerlijke en comfortabele B&B. Je ontdekt al snel hoe leuk en ontspannen de sfeer is in onze stad Tilburg.

B&B-Tilburg, Popcentrum 013

Met de auto naar Popcentrum 013?

Let bij een bezoek aan Popcentrum 013 met de auto op waar je de auto parkeert, zodat je een parkeerboete vermijdt! Het parkeren wordt zeer streng gecontroleerd om de extra parkeerdruk in de buurt tegen te gaan. Alleen al het plannen van je reis met Google kan je het verkeerde resultaat opleveren.

Waar kunt jij jouw auto het beste parkeren?

Er zijn drie plaatsen waar jij jouw auto kunt parkeren als je naar Poppodium 013 rijdt. Ik kan je adviseren om deze parkeerplaatsen te gebruiken om je auto te parkeren:

  • Parkeerterrein aan de Spoorlaan
  • Parkeergarage Tivoli
  • Parkeergarage Pieter Vreede Plein
B&B-Tilburg, New extended 013

B&B-Tilburg wandelroute naar Poppodium 013