Parkeren 013

Bezoek aan Popcentrum 013, waar parkeer ik mijn auto?

Wanneer je Popcentrum 013 met de auto bezoekt, let dan op waar jij je auto parkeert, zodat je een parkeerboete vermijdt! Het parkeren wordt zeer streng gecontroleerd om de extra parkeerdruk in de buurt tegen te gaan.
Gewoon het plannen van je reis met Google, kan je de verkeerde uitkomst geven.

Sinds de zomer van 2019 worden parkeerovertredingen gecontroleerd door een ‘scan-auto’. Het is een kleine, op elektrische energie aangedreven stille auto, met 360-graden camera’s erop. Niemand ontsnapt dus aan de ‘scanauto’. Dus niet betalen voor parkeren in Tilburg, is spelen met vuur. De rondrijdende scanauto’s maken de kans op een parkeerboete erg groot. Het is dus beter om het risico te vermijden en je voor te bereiden op het vinden van de juiste plek om je auto te parkeren.

Scan-car in action in Tilburg

Vergeet de auto, kom met openbaarvervoer

Popcentrum 013 in Tilburg is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het is slechts 10 minuten lopen vanaf het Centraal Station en de route te voet naar 013 is echt heel eenvoudig.

Als je het station verlaat, steek je de straat over bij de voetgangersverkeerslichten en gaat je linksaf om de straat te volgen die voor het station langs loopt (de Spoorlaan). Vervolgens loop je rechtdoor tot aan een groot kruispunt met verkeerslichten en je  aan je rechterhand de ijssalon “InterMetzo” hebt. Hier sla je rechtsaf de Heuvelring in. Ga bij de eerste volgende mogelijkheid links de Veemarktstraat in en volg deze straat tot je na de bocht rechts aankomt, binnen 10 minuten lopen, bij Popcentrum 013.

Zoals je kunt zien ligt Bed and Breakfast Tilburg Gust van Dijk op een steenworp afstand van Popcentrum 013. Maak van jouw bezoek aan je het optreden van je favoriete band in Popcentrum 013 een echte ontdekkingstocht, overnacht in onze heerlijke en comfortabele B&B. Zo ontdek je al snel hoe leuk en ontspannen de sfeer is in onze stad Tilburg.

Reserveer Nu
From here it is a 10 unite walk to Popcentre-013

Waar kan ik het beste mijn auto parkeren?

Er zijn drie plaatsen waar jij je auto veilig en goed kunt parkeren, terwijl je naar Popcentrum 013 ga. Ik kan je sterk adviseren om je auto te parkeren in een van de parkeergarages. Houd er rekening mee dat je bij het binnenrijden van Tilburg al moet hebben nagedacht over de keuzes en de plaats waar je de auto wil parkeren!

Als jij je route plant, kun je deze plaatsen waar jij jouw auto goed kunt parkeren, niet bereiken, als je verkeert de wijk in rijdt. Als je je route plant, volg dan de route naar de Spoorlaan.

Let op dat er in het centrum van Tilburg een circulaire eenrichtingsverkeersregeling is. Dit betekent dat als je met de auto aan de verkeerde kant van Popcentrum 013 staat, je niet bij de ingangen van de parkeergarages kunt komen en terug moet keren om opnieuw aan te rijden (via de Spoorlaan).

Alle parkeerplaatsen zijn alleen bereikbaar via de Spoorlaan, dus kijk goed uit en let op dat je niet de omliggende wijken doorkruist en in straten terechtkomt die naar de verkeerde kant van 013 lopen. Dus ga niet op weg naar de twee straten waar Popcentrum 013 formeel aan ligt; zoals de Veemarktstraat en de Korte Heuvel, daar kom je niet goed uit. Beide straten zijn namelijk afgesloten voor het doorgaande verkeer en je kunt zo de parkeergarages niet bereiken. Je komt dan in eenrichtingsverkeer circulatieplan terecht, wat erg frustrerend is. Zeker als je het concert op tijd wilt bereiken.

Streng parkeerbeleid in Tilburg
At the AVIA-next-turn-left-to-entre-parking-013-Tivoli

Kies een van deze opties om je auto te parkeren

Als je Tilburg binnenrijdt, volgt dan de rondweg Ringbaan Oost tot aan het spoorviaduct, dan ga je hier linksaf. Je draait dan de Spoorlaan op en rij vervolgs rechtdoor tot aan het Avia-tankstation. Nu heb je drie plaatsen om jouw auto goed kan parkeren:

Eerste optie

P1 – 013-Tivoli (TomTom-adres – Achter de Heuvel 3-5038 CW Tilburg)

Dit is de parkeergarage die het dichtst bij het Popcentrum 013 ligt en die eigenlijk de beste optie is. Hier zijn er meer dan 775 plaatsen en de stahoogte is 1m90.
De ingang volgt direct na het grote ‘rose’ kantoorgebouw van Interpolis Verzekeringen op de Spoorlaan, direct nadat je een Avia tankstation aan jouw rechterhand bent gepasseerd. Nu houd je links aan bij de verkeerslichten en rijdt de ingang van P1, de 013-Tivoli parkeergarage, in. Je bent er!

Deze parking is elke dag open van 7:00 tot 16:30 uur.

Tarieven € 2,- per uur (Minimale kosten: € 0,50)

Max. dagtarief € 16,- Betaling met contant geld (tot € 10,-. biljetten) of met Visa en Mastercard

Avondtarief: Als je hier na 18.00 uur binnenrijdt, kun je tot sluitingstijd parkeren voor slechts € 6,-. Vooruitbetalen: Als je na 18.00 uur binnenrijdt, kun jij jouw kaartje al betalen met de vooruitbetalingsknop. De kassa berekent automatisch € 6,-. Parkeer je minder dan drie uur, dan moet je NIET met de vooruitbetaalknop betalen!

Driving up to the entrance of parking 013 Tivoli

Tweede optie

Dan zijn er nog twee parkeergarages op loopafstand van Popcentrum 013.
De parkeergarages aan het Pieter Vreedeplein en parkeergarage Heuvelpoort. Beiden  liggen op slechts drie tot vijf  minuten loopafstand van Popcentrum 013.

Let op: De ingangen van deze parkeergarages zijn alleen toegankelijk via de Spoorlaan en vervolgens via de Heuvelring.

De adressen van je TomTom:

P2 – Pieter Vreedeplein – Magazijnstraat 46-5038 BP Tilburg P3 – Heuvelpoort – Heuvelpoort 354-5038 DT Tilburg

Auto's met een grotere hoogte dan 1m90 (derde optie)

Gebruik dan het Switch Park aan de Spoorlaan. Let op: je dient jouw plaats vooraf te reserveren via www.switchpark.nl. Je parkeert hier al voor € 0,80 per uur aan de Spoorlaan (max. € 6 per dag), ook dat is slechts 3 minuten lopen naar Popcentrum 013.

Popcentrum 013 verkoopt zelf geen uitrijkaarten voor de parkings.

Nee, 013 kan nog geen uitrijkaarten verkopen. Merk op, dat vooral bij de Tivoli parkeergarage lange wachtrijen kunnen ontstaan tijdens een show of concert of na een show of concert bij de kaartautomaten.
Extra Tip: Gebruik de betaal-vooruit optie of installeer de Park Mobile app. Zo hoeft jij niet te wachten op je beurt bij de kaartautomaten en kun je gemakkelijker direct wegrijden.

Is the height of your car higher as 1m90, chose for Switch-carpark

De ingangen naar de parkeergarages

3 options to park your car close to 013 Popcentre