Wie wij zijn

Over jullie gastheer

en zijn droom

Gastheer is Jan-Willem van Rijnberk. Mijn voornamen vertalen zich in Jan & Willem, eenvoudiger kan het eigenlijk niet :-). Het is leuk om te beseffen dat deze namen vroeger het meeste voorkwamen in Nederland. Ik ben jullie gastheer bij Bed and Breakfast Tilburg Gust van Dijk en heet je van harte welkom op deze verleidelijke plek. Hier is thuiskomen een ervaring en je thuisvoelen een beleving, die mee genomen is in de hele opzet van onze B&B. En Gust, die is nu mijn alter-ego.

Een huis ontwerpen voor kunst en gasten

Een speciale plek ontwerpen

Stel je voor, na ruim een jaar zoeken in heel Nederland werd deze bijzondere plek gevonden. Niet te groot en niet te klein. Een huis dat alle aspiraties zou kunnen huisvesten. Een winkel-woonhuis met een rijke historie op een prachtige plek in het centrum van Tilburg.

In 2007 zijn 3 volle jaren van restauratie, installatie van modern comfort en handafwerking begonnen. Het was voorzien dat het iets minder dan 1,5 jaar zou duren. Maar eigenlijk vlogen er meer dan drie jaar voorbij. Elke vierkante centimeter heeft immers aandacht nodig. Het is fantastisch dat deze wilde droom zo goed is uitgekomen. Dat we erin geslaagd zijn om dit nieuwe concept met eigen handen te realiseren. Om een Bed and Breakfast te maken met de sfeer van vroeger en het comfort van nu. Een huis waar de productie van kunst onopgemerkt aanschuift en een toch belangrijke rol speelt!

Reserveer Nu

Verwelkomend en genereus

Bij Gust van Dijk is er nu een nieuw huis gebouwd, in een huis waar vroeger een ander huis was (lees meer over de geschiedenis van Gust van Dijk). Een huis waar we samen met onze gasten- ons verwonderen over wat ons interesseert en wat ons samenbrengt. Vroeger dacht je misschien dat er 101 redenen waren om naar Tilburg te komen. Inmiddels is vastgesteld dat er 1001 redenen zijn om onze gezellige en gastvrije stad te bezoeken en te verblijven bij Bed and Breakfast Tilburg Gust van Dijk. Het antwoord op de uitdaging waar wij ons voor gesteld zagen, om beeldende kunst op kousenvoeten onder de aandacht te brengen. Welkom bij Gust!

B&B-Tilburg Gust van Dijk patio aan de tuin

Thuis voor Gasten

Gasten weten deze B&B te vinden en kiezen voor Bed and Breakfast Gust van Dijk in Tilburg. Als Gust complimenten krijgen van gasten die aangeven dat ze zich thuis voelen en hebben genoten van hun verblijf, straalt Gust. Er is een gezegde: “Home is Where the Heart Is” en voor Gust is dat:”Home is where ‘the (He)art’ is”.

Je bent van harte welkom om deze sfeer te komen ervaren. Lees hier gast-reviews

Het Paradijs is hier net om de hoek

Van thuis zijn, kun je echt genieten. Jan Willem zegt: “Het Paradijs moet net om de hoek liggen”. Deze prachtige plek biedt volop gelegenheid te genieten van de bijzondere verhalen die gasten met ons delen en op hun unieke manier vertellen. Gastvrijheid is hier een vanzelfsprekendheid en onze passie voor kunst wordt probleemloos doorgegeven. En dat is zowel verbazingwekkend als verrassend, want niet iedereen verbindt zich met kunst zoals bij Gust.

Zo wordt onze gasten een gedenkwaardig verblijf geboden, dat wordt omarmd door warmte en betrekking heeft op sfeer, gezelligheid en terugkomen.

B&B-Tilburg, Collective Sunpower project Oude Ley

Duurzaam en Groen

Aangezien kunstenaars “alternatieve opvattingen” over het leven bieden, hopen we dat de gasten het belang van het leven in een relatie met de natuur en de hulpbronnen van onze planeten in overweging nemen en dat ze zich bewust zijn van hun onderlinge afhankelijkheid. De bezorgdheid is nu bijzonder groot, omdat we ons zorgen maken over de opwarming van de aarde en over de tijd die wij mensen nog hebben op de planeet. Kunst is een kans om bijvoorbeeld de samenleving en de connecties met de natuur beter te begrijpen. “Ars Longa – Vita Brevis”.

Daarom doet Gust zijn uiterste best om een duurzamere toekomst te realiseren voor de wereld waarin we leven. Bij Gust zetten we ons in om het energieverbruik te verminderen en onze koolstofimpact op verschillende manieren te verminderen.

Hoe wij onze bijdrage leveren

  • De elektriciteit die in onze B&B wordt verbruikt, wordt gecompenseerd door zonne-energie omdat we deelnemen aan een lokaal energiecollectief Oude Ley. Gelieve de lichten uit te doen bij het verlaten van je kamer.
  • Onze energieleverancier GreenChoice compenseert het gas dat wij in onze B&B gebruiken, door de productie van een gelijke hoeveelheid ‘groen gas’ uit afvalstromen. Om het gasverbruik van onze centrale verwarming te verminderen, maken we gebruik van thermostaatknoppen in het hele huis. Je hoeft er eigenlijk niets aan te doen, maar als je ze aanzet, zet je ze in ‘nachtstand’ als je je kamer verlaat.
  • Om het aantal wasbeurten te verminderen, gebruiken de meeste gasten hun handdoeken opnieuw. Vraag ons daarom om een verse set handdoeken, wanneer je ze nodig hebt.
  • Om CO2 te compenseren, geven we ruimte aan 12 Paper-white berkenbomen in de transcendentieruimte in onze tuin.
  • Wij kopen lokaal en serveren lokaal geproduceerde seizoensgebonden en biologische producten. We winkelen bijvoorkeur bij lokale producenten, die allemaal een rol spelen in het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen.
  • Om plastic flessen voor eenmalig gebruik te bestrijden. Ons Tilburgse leidingwater is bronwater en is bekroond met het beste leidingwater van Nederland. Het is meer dan 10.000 jaar oud en het loopt gewoon uit de kraan. Op je kamer vindt je ook bruisend Tilburgse water in een herbruikbare Sodastream-fles.
  • We scheiden het afval strikt, zodat het meeste afval kan worden gerecycled. Help ons alstublieft bij het recyclen van glas, blikjes, papier en plastic. Plaats alstublieft droog recyclebaar afval naast de vuilnisbak in je kamer.
Nu Reserveren