In den Bockenreyder

In den Bockenreyder

ey

Buiten in de Natuur

Wil je een paar dagen op stap en genieten van de gezelligheid van Brabant? Bed and Breakfast Tilburg Gust van Dijk wil je graag kennis laten maken met een heel bijzondere plek,

waar het fantastisch wandelen is en waar jij je kunt ontspannen op het terras of binnen bij het knapperende houtvuur. “In Den Bockenreyder, de gezellige herberg, waar ze nog steeds zand op de vloer strooien zoals vroeger, centraal en uniek gelegen op het Landgoed “De Utrecht”. Een waar paradijs, bij vennen en midden in het bos. Hier kun je ook met de fiets naartoe.

B&B-Tilburg

Ontdek het Bourgondische leven

Het is de aanbeveling van Gust van Dijk om naar “In Den Bockenreyder” te gaan om de sfeer van het gezellige Brabantse leven te proeven en stiekem te dromen dat je een Robin Hood-achtige boef of een opwindende boerendochter met armen vol kruiken bier had kunnen zijn. Terwijl je de kaart vol met Brabantse lekkernijen leest, wordt er een heerlijk glas abdijbier voor je getapt. Kijk naar al die vrolijke gezichten om je heen en denk: “Wat een plek om te zijn! Dit is het Bourgondische genot, waar iedereen het altijd over heeft!”

B&B-Tilburg, Visit to the 'Bockenreyder' Esbeek

Robin Hood achtige rovers

Wie waren de Bockenreyders? Volgens de traditie waren de Bockenreiyders een roversbende die in 1730-1765 de Nederlandse Zuid-Limburgse, Belgische Voerstreek, de gebieden net over de Duitse grens en de Kempen onveilig maakte. De invallen waren over het algemeen gericht tegen boerderijen en pastorieën. Later kregen de Bockenreyders door allerlei verhalen en mystiek een “Robin Hood-achtige status”.

De menukaart is in het locale dialect

 “Minse, komtur bè zitte, ge zed welkom!

Ge zit hier in of bij u nauw kuffééke. Dè kufééke issur al dik 75 jaor! Eigelik al un paor honderd jaor, mar toen wast un ‘stille knip’ òn dun andere kant ut hiet “Den Bockenreyder”…”

Meer lezen, neem een kijkje  op hun website

B&B-Tilburg In den Bockenreyder Esbeek
B&B-Tilburg 'De Bockenreyder', boscafé Esbeek