Hotel Tilburg

Hoe vind je een fijnere plek, om te overnachten?

Hoe vind je die fijne plek voor je verblijf in Tilburg?  De beste hotelaccommodatie in Tilburg boeken, via het internet is nog niet zo eenvoudig. Met een zoekmachine aan de leiding, is het niet altijd gemakkelijk om iets bijzonders te vinden.Je bent waarschijnlijk bekend met de boekingssites op Google zoals Booking punt com, Zoover of Hotels punt com of ‘any.com’ platform-site. Zelfs als je op zoek bent naar iets lokaal. AirBnB? Echt, waar kun je het aanbod van een aan Booking com gerelateerd hotel voor de tweede keer vinden voor dezelfde prijs? Websites vol met veelbelovende prijsaanbiedingen die je hoofd doen tollen. En jij wil gewoon een fijne plek om te overnachten. “Hoe zoek ik een B&B?” hier in al dit adverteerders geweld. Dit bericht is geschreven door B&B Tilburg Gust van Dijk, om je een hart onder de riem te steken en je aan te moedigen voor je doorzettingsvermogen. Het loont.

Concluderend, er wordt veel doorzettingsvermogen van je gevraagd. Ook als je in Tilburg op een leuke en bijzondere plek wilt verblijven. En dan plots, ben je nu op onze website. Jij hebt ons gevonden: Bed and Breakfast Tilburg Gust van Dijk. Een fijne kleinschalige B&B, midden in het hart van Tilburg.

Reserveer hier je overnachting
B&B-Tilburg-shop-front

Je zoekt ``Hotel Tilburg`` en je vindt ons

Onze vraag is, hoe zoek jij naar de beste accommodatie op het internet? Gesteld dat alle hoteliers in Tilburg sinds wij al tien jaar succesvol actief zijn met onze B&B, adverteren met de titel “Bed and Breakfast Tilburg”? Dus hoe vind jij die leuke gastenkamer, die je het gevoel geeft dat ze bij jouw past…? Ontdek onze fantastische B&B.

Terwijl je op zoek bent naar een comfortabele overnachting, kan het dan zomaar gebeuren. Je bent op zoek naar een hotel om te overnachten, in het centrum van Tilburg en je vindt onze Bed and Breakfast. Met een beetje hulp van Google heb jij de website van Bed and Breakfast Tilburg Gust van Dijk gevonden. Je bevindt je ineens op de website van onze kleinschalige Bed and Breakfast in het hart van Tilburg. Een echte bijzondere plek om te overnachten. Bulls-eye, je staat op het punt om een schat te ontsluiten.

Welkom, je bent op onze website en beslis voor een fijne plek te kiezen voor je verblijf! Nu je ons gevonden hebt …boek je jouw kamer direct bij ons! Sla zo de commissies over, die andere boekingsplatforms jou in rekening brengen.

B&B-Tilburg Kies de juiste knop

Maak je keuze voor B&B Tilburg Gust van Dijk in het centrum van de stad

Kies voor een aangename en verzorgde overnachting in onze luxueuze en sfeervolle Bed and Breakfast. Alle kamers hebben een unieke en spraakmakende inrichting en natuurlijk een unieke, eigen luxe open-plan badkamer.
Je overnacht in een huis dat in 1936 onder architectuur is gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School – Nieuwe Zakelijkheid. Hier kun je genieten van een eigen plekje met alle voorzieningen in ons ‘Huis voor Hedendaagse Kunst’. Zo ontdek je dat bijzondere ‘huiselijke gevoel’ in jezelf. Een huis dat is gerenoveerd is, met oog voor detail en met behoud van het authentieke karakter en hedendaags comfort.

B&B-Tilburg House front, view from the Tivoli-park

Echte aandacht maakt alles mooier

De uitgangspunten voor het ontwerp van het interieur waren huiselijkheid, gebruiksgemak en verrassing. Kunstenaars en ontwerpers van de SEA Foundation hebben de met daglicht overspoelde ruimtes, naar hun ontwerp ingericht en voorzien van een mix van authenticiteit en modern comfort. Daarom kun je bij Gust van Dijk heerlijk overnachten. Geniet van het slapen in een comfortabel bed, op een prettige plek in het centrum van Tilburg. Daarna begint de dag met een gezond ontbijt, dat met speciale zorg voor jouw wordt klaargemaakt!

Speciale extras

De luxe gastenkamers bij Gust van Dijk hebben elk een eigen badkamer. Orange Submarine heeft een zonnig balkon en City Park Green is een kamer met bad en aparte regendouche, met uitzicht op het Tivoli Park. Daarnaast is er de ‘Red Corner Suite’ en ‘Life Less Ordinary Studio Loft’ om uit te kiezen. Je slaapt in een rond bed. Natuurlijk is er gratis WiFi in alle kamers, in de salon, in de tuin en op het terras.
BnB-Tilburg Gust van Dijk is een kwalitatief gecertificeerde Bed and Breakfast onderscheiden met vier tulpen.

Reserveer nu

Een keuze maken voor een hotel of een B&B?

Als Gust de keuze heeft tussen een hotel of een BnB, dan kiest Gust liever voor een goed verzorgde Bed & Breakfast, zelfs als hij voor zakenreizen gaat. Gust is gecharmeerd van deze elegante, authentieke en gezellige plekken om te verblijven. Hij waardeert het kleinschalige karakter, het directe contact met de mensen en gaat graag rond in de buurt. De gastheer of gastvrouw begeleidt je snel met “locale tips” over hun stad.”Wat handig is en je moet weten en wat fijn is om te weten.” Door deze persoonlijke aandacht en de goede kwaliteit van de zorg, heeft elke bed & breakfast een eigen, onderscheidend en bijzonder karakter. Dit is iets wat je verblijf hier extra interessant maakt als je voor zaken of voor jouw plezier op reis bent, ook in Tilburg.

Wij van Gust van Dijk zullen er altijd alles aan doen om je een aangenaam en goed verzorgd verblijf te bieden. Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk dan snel of er nog een kamer voor je beschikbaar is op de door jouw gewenste datum bij ons. Wees op tijd, want ons aanbod is beperkt omdat wij een kleinschalige B&B zijn : -) Bekijk hier onze beoordelingen bij Tripadvisor of lees direct hier gast-ervaringen.

B&B-Tilburg-Red-Corner-Suite-round-bed-215cm

Als jij overnacht in onze ‘Home to Contemporary Arts’ is het vooral een goed bed, de fijne regendouche en het verse ontbijt dat het tot het perfecte verblijf maakt. De bonus is natuurlijk de verrassende ontmoeting met kunst, cultuur en fascinerend hedendaags design. Het kan ook een onverwacht gesprek zijn met een van de professionele kunstenaars, die hier ook in Residentie, onze gasten zijn.
Terwijl je bij ons heerlijk overnacht, ondersteun jij zo de kunsten, terwijl je slaapt. Dat is een leuk extraatje. Want met jouw bezoek kunt je zomaar tentoonstellingen, filmvertoningen en gesprekken over hedendaagse kunst meemaken die in tentoonstellingsruimte op de begane grond worden gehouden. Boek nu een van onze luxe kamers.

Zijn al onze gastenkamers al geboekt?

Als al onze gastenkamers al geboekt zijn, kun je ervoor kiezen om in een hotel in Tilburg te verblijven. Naast het aantal BnB’s dat de stad te bieden heeft, biedt Tilburg een ruime keuze aan hotelaccommodaties. Je vindt hotels zowel in het centrum als aan de rand van de stad.

Vanaf het voorjaar van 2018 is het hotelaanbod in Tilburg bijna verdubbelen. Met de komst van het ‘Van de Valk Exclusive Hotel Tilburg’ met maarliefst 150 hotelkamers (je leest hier meer over, verderop in deze tekst).

Hotels in het centrum van Tilburg?

Dus, uit welk hotel te kiezen?
Om je te helpen bij jouw zoektocht naar een hotel in Tilburg hebben we hieronder een ‘hotellijst’ opgesteld, die je een goed overzicht geeft van de beschikbare hotels in Tilburg.

In het centrum van Tilburg bevinden zich twee hotels. Hotel Mercure, een hotel van de Accor Groep met 93 kamers. Dit is het grootste hotel in het centrum van Tilburg. Hotel Mercure ligt direct aan ‘de Heuvel’, het plein in het Hart van het Tilburgse uitgaansgebied, op de plek waar vroeger het Grand Hotel Riche stond. Het Heuvelplein wordt nu omringd door uitgaansgelegenheden en restaurants. Het Mercure Hotel Tilburg heeft een brasserie met terras. Het Mercure Hotel voldoet aan de verwachtingen van een internationale hotelketen, en het Mercure Hotel Tilburg in het hotelsegment in het centrum van Tilburg is wel zo’n beetje het topje van het lokale hotelaanbod in het centrum.

B&B-Tilburg Hotel Mercure Heuvel
Mercure Hotel Tilburg
B&B-Tilburg Van der Valk Hotel Tilburg
Van der Valk Exclusive Hotel Tilburg
B&B-Tilburg Google making the best of it.

Dan is er Het City Hotel, dat direct tegenover het Mercure Hotel ligt. Het City Hotel Tilburg is in 2009 gerenoveerd en heeft 18 functioneel ingerichte kamers. Bijgevolg, liggen zowel Hotel Mercure als City Hotel direct in het drukke uitgaansgebied van Tilburg. De drukke hoofd-centrum-route ‘de City-ring’, die door het centrum loopt, loopt direct tussen hen door. De achterzijde van het City Hotel bevindt zich direct naast de Heuvelkerk, waar nog de originele bronzen kerkklokken klinken op zondagochtend.

B&B-Tilburg City Hotel
City Hotel Tilburg

Zowel het Mercure Hotel als City Hotel liggen op korte afstand (± 250 meter) van Bed and Breakfast Tilburg. Ons BnB ligt als het ware aan de rand van het centrum, op een rustige locatie tegenover het Tivoli Park. Vanaf Bed & Breakfast Tilburg Gust van Dijk, ligt het centrum, het uitgaansgebied, Poppodium 013, restaurants, de bioscoop, het winkelgebied en deze twee hotels zo gezegt op een ‘boogscheut’.

Bed and Breakfast Tilburg Gust van Dijk is voor jouw een uitstekende locatie om Tilburg te bezoeken. Ook als je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Het Centraal Station van Tilburg ligt op slechts 12 minuten lopen bij ons vandaan. Kom je met de auto, dan is er zelfs gratis parkeergelegenheid beschikbaar. Alles voor het gemak van onze klanten.

Hostels

Naast de genoemde hotels heeft het centrum van Tilburg ook twee ‘hostel-accommodaties’. Het familiehotel-Café Het Wapen van Tilburg aan de Spoorlaan met 5 kamers en 2 groepskamers. Het Hostel Roots Tilburg, geopend in 2016, met diverse vriendenkamers: 2-persoons- en groepskamers tot 10 personen, aan de Stationsstraat. Dit is het wel wat betreft de hotelaccommodatie die in het centrum van Tilburg wordt aangeboden.

Mercure Hotel Tilburg, dit hotel ligt op loopafstand (250 meter) van ons.
City Hotel Tilburg, dit hotel ligt ook op 250 meter van ons.

Hotels buiten het centrum van Tilburg

B&B-Tilburg Hotel Auberge du Bonheure
Hotel Aubrege du Bonheure
B&B-Tilburg Hotel Postelse Hoeven
Hotel De Postelse Hoeve
B&B-Tilburg Bastion Hotel Tilburg
Bastion Hotel Tilburg
B&B-Tilburg Ibis Hotel Tilburg
Ibis Hotel

Als je met de auto bent, zijn er ook mogelijkheden voor hotelovernachtingen buiten het centrum. Hotels gelegen aan de wegen die naar de stad leiden. Degenen die je daar zult vinden zijn:
Hotel Auberge du Bonheur Hotel (26 kamers)
Hotel De Postelse Hoeve (35 kamers)
De afstand tot het centrum van Tilburg vanaf deze hotels is meer dan 5 km en ongeveer zo’n 15 minuten rijden.

Motels en Formuleketen Hotels
Natuurlijk kun je ook in Tilburg verblijven in de bekende Formuleketen Motels, zoals het Ibis Hotel Tilburg, het Bastion Hotel Tilburg of het Best Western Hotel De Druiventros. Deze Motels liggen op de wegen, die naar de stad toeleiden en bieden goede parkeermogelijkheden.

B&B-Tilburg Best Western Hotel De Druiventros, Berkel Enschot
Hotel De Druiventros | Best Western
B&B-Tilburg Hotel Tilburg

Hotel Tilburg

In de zomer van 2018 opende Van der Valk Exclusive Hotel Group een nieuw Exclusive Hotel direct aan de toegangsweg van de A58, genaamd Van der Valk Hotel Tilburg. Dit Hotel Tilburg werd direct de grootste hotelaccommodatie van Tilburg, met 150 kamers. Uiteraard wordt het een grote plek met alle voorzieningen in huis, zoals een sport- en fitnesscentrum, een zwembad, sauna’s en eenpersoonssuites. De restaurants en vergaderzalen zijn ruim, zoals bekend van de andere Van de Valk accommodaties. Als je hier verblijft hoef je de stad niet meer in.

We kijken er naar uit dat Van der Valk met een exclusief hotel op grote schaal de accommodatie in Tilburg komt versterken. Eerder waren bezoekers van Tilburg tijdens de grote evenementen in Tilburg genoodzaakt te verhuizen naar de randgemeenten. Gelukkig is dat vanaf medio 2018 niet meer nodig. Met 150 extra kamers in het duurdere segment kunnen nog meer mensen kiezen voor een verrassend verblijf in onze bijzondere en gastvrije stad Tilburg. En gelukkig hebben ze een goede poging gedaan om onze website en de ‘Hotel Tilburg’-pagina succespercentage te onderzoeken, om hun hotel daarna ook nog eens te benoemen tot de titel van onze pagina…

Van der Valk Exclusive Hotel Tilburg beschikbaar sinds de zomer van 2018, gelegen aan de afslag van de snelweg A58, op 4 km afstand van het centrum van Tilburg.

Samenvattend:

  • Bastion Hotel Tilburg, dit hotel ligt op 2 km afstand van het centrum van Tilburg.
  • Hotel de Druiventros, dit hotel ligt in de richting van Berkel-Enschot, op 4,5 km afstand van het centrum van Tilburg.
  • Hotel de Postelse Hoeve, dit hotel ligt op 4,5 km afstand van het centrum van Tilburg.
  • Hotel Auberge du Bonheur, dit hotel ligt op 5 km afstand van het centrum van Tilburg.
  • Ibis Hotel Tilburg, dit hotel ligt op 6 km afstand van het centrum van Tilburg.
  • Van der Valk Hotel Tilburg ligt op 4 km afstand van het centrum van Tilburg.Vanuit deze hotels moet je dus wel altijd met de auto of taxi naar het centrum van de stad en terug.
B&B-Tilburg kijkje in de gastensalon
B&B-Tilburg, Garden side front with sunshades