Festivals & Evenementen 2023 in Tilburg

Kies jouw evenement en creëer leuke herinneringen

Redheaddays
Ga hier naar de blog pagina van 2024

Ontdek de bruisende stad Tilburg. Dit is een blogpost van B&B Tilburg Gust van Dijk over de leukste evenementen en festivals in onze stad. Tilburg is gelegen in het Hart van Noord-Brabant. Beleef onvergetelijke momenten tijdens de vele festivals en evenementen die hier plaatsvinden. Van het spectaculaire Intents Festival tot het unieke Circolo. Er is voor ieder wat wils: Festivals waaronder bijvoorbeeld: Intents Festival, Roadburn Festival, Best Kept Secret, Daisy Festival, Awakenings, Draaimolen of Decibel Outdoor. Natuurlijk ook de Tilburgse Kermis met de beroemde Roze Maandag. Het gratis Kaapstad Kunstfestival of dit jaar met het 100-jarig bestaan: het Havenfeest. Tenslotte voor liefhebbers van hedendaags circus en acrobatiek: Circolo. Stuk voor stuk gebeurtenissen die -als je ze meemaakt- geschiedenis voor je schrijven en zodoende dierbare herinneringen en heuglijke momenten creëren.

Vooral de meerdaagse festivals en evenementen nodigen uit om vroeg een fijne overnachting te boeken. Nu bieden veel festivals de mogelijkheid om op hun specifieke camping te overnachten. Echter, kies je er voor om meer van de stad Tilburg te beleven, of voor wat meer comfort? Kortom, dan is B&B Tilburg Gust van Dijk natuurlijk een uitstekende plek om te verblijven. Met onderstaand kalenderoverzicht maken we het je gemakkelijk. Hierin staan de belangrijkste festivals en evenementen van het jaar 2023 vermeld, met datum en locatie.

Essentiële vraag: “Wanneer is er welk Festival in Tilburg?”
Met onderstaand kalenderoverzicht maken we het je gemakkelijk. Hierin staan de belangrijkste festivals en evenementen van het jaar 2023. Hieronder vindt je een overzicht de belangrijkste festivals en evenementen die in 2023 in en rond Tilburg plaatsvinden, inclusief een korte beschrijving van elk festival of evenement en met een link naar de beschikbare website in de titel, voor als je bijvoorbeeld de line-up nog even wil checken.

Inmiddels nadert de maand oktober, en gaan wij ons vast oriënteren op de festival kalender van 2024!

Reserveer je kamer bij ons
Rebirth Festival

APRIL

Rebirth Festival
Data: 14-16 april 2023
Locatie: Helvoirt
Het Rebirth Festival is het eerste festival van dit jaar. Op een terrein van ruim tien hectare worden ruim 40.000 hardcore liefhebbers verwacht. Festivalgangers kunnen kiezen uit zo’n 180 acts in 16 area’s. Het festival gaat door op vrijdag de 14e om 12.00 uur.

Roadburn Festival 2023
Data: 20-23 april 2023
Locatie: 013 en Tilburg Centrum
Het Roadburn Festival biedt vier dagen lang een scala aan heavy muziek variërend van psychedelische rock tot doom metal. Er zullen naar verwachting zo’n 60 bands uit de hele wereld optreden.

Hap Stap Festival Tilburg Tivolipark

MEI

Hap Stap Festival Tilburg
Data: 25-29 mei 2023
Locatie: Tivolipark / Interpolis-tuin
Het Hap Stap Festival is een culinair festival met een ruime keuze aan eten en drinken. Het festival biedt een geweldige sfeer met live muziek en diverse activiteiten.

Meimarkt 2023
Data: 28-29 mei 2023
Locatie: Tilburg Centrum
De Meimarkt is een gezellige en grote tweedehandsmarkt in het centrum van Tilburg die de hele nacht duurt. Het biedt een breed scala aan kraampjes, waaronder antiek, kleding en accessoires, retro- en muziekplaten, boeken en huishoudelijke artikelen uit alle tijden.

Intents Festival impressie mainstage

JUNI

Intents Festival 2023
Data 2-4 juni 2023
Locatie: Oisterwijk
Intents Festival is een driedaags dansfestival. Bezoekers kunnen zich onderdompelen in de beleving van een fantastische themawereld vol verrassende belevenissen.

Festival van het Levenslied
Data: 3-4 juni 2023
Locatie: Tilburg Centrum
Het Festival van het Levenslied is een muziekfestival met optredens van diverse Nederlandse artiesten. Dan kan iedereen weer twee dagen lang meedansen op de bekende Nederlandstalige Levenslied muziek in het centrum van Tilburg

Best Kept Secret 2023
Data: 9-11 juni 2023
Locatie: Hilvarenbeek / Beekse Bergen)
Het Best Kept Secret festival biedt een mix van alternatieve rock, elektronische muziek en popmuziek. Het festival wordt jaarlijks gehouden op het terrein van de Beekse Bergen.

Spoorpark Live 2023
Data: 22-25 juni 2023
Locatie: Tilburg Spoorpark
Festival Spoorpark Live biedt vier dagen lang muziekoptredens van bekende en opkomende artiesten: Krezip en Di-rect.

Hieronder staan de belangrijkste festivals en evenementen in en rond Tilburg van juli tot en met december: scroll verder omlaag.

Reserveer je verblijf hier
Awakenings Summer Festival

JULI

Awakenings Zomerfestival 2023
Data: 7-9 juli 2023
Locatie: Hilvarenbeek / Beekse Bergen
Awakenings Summer Festival is een technofestival met de grootste artiesten uit de scene. Bezoekers worden getrakteerd op een mix van geluiden uit het hele technospectrum.

Tilburg Zingt
Datum: 14 juli 2023
Locatie: Tilburg Centrum
Tilburg Zingt is een jaarlijks terugkerend evenement waar duizenden mensen samen bekende liedjes zingen. Het evenement vindt plaats op de Heuvel in het centrum van Tilburg.

Tilburgse Kermis
Data: 21 t/m 30 juli 2023
Locatie: Tilburg Centrum
De Tilburgse Kermis is een van de grootste en bekendste beurzen van Nederland. Naast de vele attracties is Roze Maandag een hoogtepunt van het evenement, waarbij de hele stad in het teken staat van de LHBT+-gemeenschap.

Haven Festival 100 jaar Piushavewn

AUGUSTUS

Havenfestival 100 jaar Piushaven
Data: 5 & 6 augustus 2023
Locatie: Tilburg Piushaven
Piushaven in Tilburg bestaat dit jaar 100 jaar. Dat betekent grote feesten. In het weekend van 5 en 6 augustus 2023 vieren we het jubileum. Met honderd klippers, tjalks, motorschepen en sleepboten zal de haven stampvol staan. Niettemin kun je op veel schepen een kijkje nemen. Bovendien op de kades rond de Piushaven is er een uitgebreid programma met theatervoorstellingen, muziek, dans, oude ambachten en kinderactiviteiten.

Kaapstadfestival
Data: 18 – 20 augustus 2023
Locatie: Tilburg Centrum
Kaapstad is een gratis kunstfestival in Tilburg. Van 18 tot en met 20 augustus 2023 nemen kunstenaars drie dagen lang de binnenstad in en verrassen ze met intrigerende installaties, krankzinnige verzinsels, gekke ideeën en meeslepende performances (soms vrij letterlijk).

DECIBEL OUTDOOR
Data: 18 – 19 – 20 augustus 2023
Locatie: Hilvarenbeek / Beekse Bergen
Harde stijl, Decibels worden gemeten aan de hand van de intensiteit van het geluid. Wat in 2002 begon als een passie om de hardere stijlen minded menigte samen te brengen in een outdoor evenement, groeide uit tot een groots driedaags festival in Nederland. Decibel outdoor is DE LUIDSTE STAD OP AARDE geworden, voor diegenen die op zoek zijn naar de volgende stap in hun hunkering naar de Harder Styles.

REDHEAD DAYS FESTIVAL 2023
Datums:25 t/m 27 augustus 2023
Locatie: Spoorpark Tilburg
Bijeenkomst van iedereen die zich verbindt en associeert met ‘Roodharigen’.

Draaimolen Festival

SEPTEMBER

Draaimolen Festival
Data: 8 en 9 september 2023
Locatie: MOB-complex Tilburg
Draaimolen Festival is een festival voor elektronische muziek in het MOB-complex. Het festival heeft een sterke focus op kunst en visuele elementen, wat bovendien zorgt voor een unieke festival-ervaring.

BETTER GET HIT FESTIVAL 2023
Data: 14 t/m 17 september 2023
Locatie: Tilburg Binnenstad

Ayeron in concert in 013
Datums: 15 t/m 17 spetember 2023
Locatie: Tilburg 013

Better Get Hit Festival

OKTOBER 

013 Cinecitta Internationaal Filmfestival
Data: 18 t/m 22 oktober 2023
Locatie: Cinecitta Tilburg
Verwacht kwaliteitsfilms, een gezellige sfeer, uitgenodigde gasten en een viering van het beste dat cinema kan zijn!

FESTIVAL CIRCOLO
Data: 19 t/m 29 oktober 2023
Locatie: Spoorpark Tilburg
Van 13 tot en met 22 oktober 2023 zal het aantal open monden, wijd opengesperde ogen en samengeknepen billen in hartje Tilburg dramatisch toenemen. Het grootste circusfestival van Nederland strijkt dan neer in Spoorpark Tilburg voor tien dagen eigentijds circus van topkwaliteit.

Festival Circolo Tilburg

En dit is nog maar een greep uit de grootste, meerdaagse evenementen en festivals in Tilburg
Op zoek naar nog meer evenementen in Tilburg bekijk het zelf:

Check de evenementen kalender hier

Festival - check, tickets - check, verlof - geregeld, verblijf? check!

Veel bezoekers plannen hun uitjes ver van tevoren, gezien de beschikbaarheid van tickets, verlof en dergelijke, en natuurlijk het boeken van accommodatie. Wil je zodoende geen van deze drie belangrijke ingrediënten missen voor een fijn, compleet en verzorgd uitje, boek dan op tijd je verblijf bij B&B Tilburg Gust van Dijk.
Binnenkort verschijnt op onze site -voor zover al bekend- de kalender voor 2024, en dan kan het plannen weer beginnen. Maak je uitje tot een bijzonder verblijf, ontdek Tilburg en wordt gast van onze B&B! Reserver je overnachting direct online. Druk op de knop hieronder.

Reserveer je verblijf bij ons