Deze B&B is te Koop

De kans van je leven

Dit is de kans van je leven om een unieke Bed & Breakfast met meervoudige te gebruiken begane grond te bezitten in het hart van Tilburg! Deze monumentale stadsvilla, gebouwd in 1936 door architect Frans Ruts, is bovendien volledig gerenoveerd en voorzien van moderne voorzieningen en comfort. Momenteel is het een succesvolle Bed & Breakfast, maar het heeft de potentie om getransformeerd te worden naar een boutique hotel met ondersteunende horeca, vintage pop-up shop of een woon & werk stadsvilla met kantoor op de begane grond. Een delicatessenwinkel, of traiteurshop op deze AAA+ locatie of natuurlijk jouw toekomstige woning.

Tivolistraat 22, you are there

Het is helemaal aan je verbeelding

Gust van Dijk bouwde zijn ‘state of the art’ voormalige tabakswinkel en woonhuis in 1936. In 2007 volledig gerenoveerd zodoende voorzien van moderne voorzieningen en hedendaags comfort.

Een nieuwe eigenaar kan het pand op deze manier gebruiken, maar het kan ook omgevormd worden tot een boutique hotel met (vergunningsvrije) ondersteunende (dag)horeca en/of delicatessenwinkel. Of als woon & werk stadsvilla met kantoor op de begane grond of als schitterend woonhuis. Gust was een liefhebber van het goede leven, ‘fijne tabak en goede wijn’. In een voorgezette vorm hebben wij dit met het huis verbonden levensmotto voortgezet. Nu een kans voor jou! Ben je een trouw volger van B&B Vol Liefde, Bed and Breakfast of Ik vertrek, maak je dromen waar. Niet in een ver land maar gewoon in Tilburg.

Het totale vloeroppervlak bedraagt circa 303 m² verdeeld over de begane grond, eerste, tweede en derde verdieping (loft). Het pand ademt bovenal, zowel van buiten als van binnen, veel sfeer en karakter van de ‘dertiger jaren’ uit in de stijl van Nieuwe Zakelijkheid / Amsterdamse School. Bovendien heeft een diepe op het zuiden gelegen, heerlijke besloten tuin. De tuin wordt afgesloten met split-level studio/atelier (bouwjaar 2013). De woning heeft energielabel D, het bijgebouw label A.

B&B-Tilburg-Zicht op het park vanuit de salon

Naast de vier verdiepingen tellende woning, die met de functie als kleinschalige Bed and Breakfast en een tentoonstellingsruimte voor hedendaagse kunst, optimaal is ingedeeld, is het ook een ‘Artist in Residence’. De residentie biedt beeldend kunstenaars, curatoren en schrijvers de gave van tijd en concentratie om te produceren en te reflecteren. Dan biedt de tuin privacy en de gelegenheid voor een centrale, geconcentreerde aandacht op het werk, zonder verstoringen.

De binnentuin

Onze weelderige tuin is gebaseerd op een ontwerp met oog voor ruimte en kleur. Het ontwerp heeft een enorme impact op de ervaring van de bezoeker, want het is het eerste wat hij of zij ziet, als de tuin zich aan hem of haar toont. Het ontwerp geeft essentiële informatie en we zien een tuin graag als een podium voor een spel waarbij men rekening houdt met de vorm, de seizoenen en het karakter van de tuin. Daarnaast is er een scala aan rollen, die elkaar kunnen kruisen binnen het theatrale ontwerp en dus ook een scala aan rollen die de begroeiing speelt. Naast de bloeitijd hebben we vervolgens rekening gehouden met de zon, de schaduw, de kleur van het gebladerte en het ritme van de boomstammen en de structuur van de ruimte. Een stadstuin in een groene omgeving, waar wel 30 verschillende vogelsoorten gedurende het jaar op bezoek komen. Sommige dagelijks en een enkeling af en toe. Luister maar eens hoe dat klinkt op een voorjaarsochtend.

Zelf ervaren?

Wil jij de sfeer van deze woning zelf ervaren, is een bezichtiging een must! Zowel de eerste als de tweede verdieping hebben balkons op het zuiden, met luifels en uitzicht op de lommerrijke binnentuin. Op de begane grond is er naast een aantrekkelijke diepe besloten tuin en een terras met overkapping aan het huis. De ideale plek om de lunch te gebruiken.

Neem contact met ons op om zelf de sfeer te proeven, of beter, boek een overnachting in onze B&B en voel zelf de aantrekkingskracht van de plek.

Nu reserveren

Kleuren, bloemen en bladeren en klassiek design

B&B-Tilburg House front, view from the Tivoli-park
B&B-Tilburg-located city centre

Gemakkelijk bereikbaar

Deze B&B ligt aan de Tivolistraat, direct aan de Groene Loper naar de binnenstad in met uitzicht op het Tivolipark, in directe verbinding met de Heuvel, de centrale winkelstraat en het hart van Tilburg.
Vervolgens staan er in de omgeving veel karakteristieke gebouwen en deze wijk is gebouwd rond het hier destijds gevestigde ziekenhuis. Nu is Popcentrum 013 de internationale magneet die op enkele minuten loopafstand van deze locatie ligt. Bekijk hier zelf hoe mooi onze locatie in de stad ligt

Het pand ligt recht tegenover het Tivolipark en de indrukwekkende hoogbouw en landmark het Interpolis gebouw. De locatie is via de Ringbaan Oost goed bereikbaar vanaf de rijkswegen. De snelwegen A58 en A65 zijn binnen ongeveer 10 minuten met de auto te bereiken. Er is voldoende betaalde en gratis parkeergelegenheid in de omgeving, dus parkeren is nooit een probleem. Ten slotte, in een wip ben je hiervandaan in het landschap park Moerenburg om van natuur en landschappelijkheid te genieten.

Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd in dit pand, boek dan een overnachting om zelf de sfeer te proeven of bekijk de presentatie op Funda.nl.

Wij bieden je graag een vrijblijvende bezichtiging van deze locatie aan, of neem rechtstreeks contact op, of direct met onze makelaar Gerritse voor meer informatie.

Zo kunt jij direct beoordelen of jij of jouw bedrijf zijn intrek neemt op deze fantastische locatie in hartje Tilburg.

B&B-Tilburg Ontvangst met een kopje thee op het terras

Van horen zeggen

“B&B Tilburg Gust van Dijk heeft een goede reputatie en wordt over het algemeen zeer positief beoordeeld door gasten. Het is een kleine en gezellige bed and breakfast in het centrum van de stad.

B&B Tilburg Gust van Dijk ligt in een rustige woonwijk van Tilburg tegenover het Tivolipark, op ongeveer 5 minuten lopen van het centrum over de ‘groene loper’ naar het centrum, de Tivolistraat. Diverse restaurants, uitgaansgelegenheden, cafés, Poptempel 013 en winkels zijn in de directe omgeving van de B&B te vinden. Bij mooi weer kunnen gasten ook ontspannen in de binnentuin van de accommodatie. 

Al met al blijkt B&B Tilburg Gust van Dijk een perfecte keuze voor gasten die op zoek zijn naar een comfortabele en rustige accommodatie in het centrum van Tilburg.”