De Tuin

De Tuin

Besloten Tuin

B&B Tilburg Gust van Dijk heeft een prachtige besloten tuin. Aan het einde van de kavel wordt het perceel afgesloten met onze ‘Artist in Residence’, een met opzet gebouwde Studio voor creatieve inspiratie. Wij houden absoluut van onze tuin en vertellen je graag wat meer over de indeling en de planten. Jan Willem en Riet hebben dit huis tot een warme en gastvrije plek gemaakt, en bovendien ontdek je dat de tuin een weelderig en overgangsgebied is, midden in het dynamische stadscentrum van Tilburg.

Rust en Verbeeldingskracht

Bij “Home to Contemporary Art” willen we inspireren en verrassen. Je vindt er warme gastvrijheid, en een kans om in een design en kunstzinnige sfeer met anderen kennis te maken en te genieten van de kwaliteit die het leven ons in het algemeen geeft.

B&B-Tilburg-lush-garden

Trancendentieel

Naast onze vier verdiepingen tellende woning, die zich verdubbelt als kleinschalige Bed and Breakfast met een tentoonstellingsruimte voor hedendaagse kunst, is het ook een ‘Artist in Residence’. De residentie biedt beeldend kunstenaars, curatoren en schrijvers de gave van tijd en concentratie om te produceren en te reflecteren. De tuin biedt privacy en het biedt een centrale blik op het werk zonder verstoringen.

Onze weelderige tuin is gebaseerd op een ontwerp met oog voor ruimte en kleur. Het ontwerp heeft een enorme impact op de ervaring van de bezoeker, want het is het eerste wat hij of zij ziet, als de tuin zich aan hem of haar toont. Het ontwerp geeft essentiële informatie en we zien een tuin graag als een podium voor een spel waarbij men rekening houdt met de vorm, de seizoenen en het karakter van de tuin. Er is een scala aan rollen, die elkaar kunnen kruisen binnen het theatrale ontwerp en dus ook een scala aan rollen die de begroeiing speelt. Naast de bloeitijd hebben we ook rekening gehouden met de zon, de schaduw, de kleur van het gebladerte en het ritme van de boomstammen en de structuur van de ruimte.

Vogels en Veren

In een poging om ruimte te creëren, want in dit globale tijdsbestek is er een sterkte behoefte aan “het gevoel van thuis”. Is er meer in het leven dan je op het eerste gezicht denkt, want een thuisgevoel berust op een goede balans tussen ruimte, warmte, comfort en omgeving. De tuin, die zo vol verrassingen zit, verbindt daarom volgens ons het Huis met de wereld om ons heen. In ons ‘Home and Garden’ geniet je dan ook van een warme genereuze gastvrijheid. En kun je in een design en kunstzinnige sfeer kennismaken met anderen en de kwaliteit van het leven.

Kleuren, Bloesem en Bladeren

B&B-Tilburg House front, view from the Tivoli-park

12 Paper Whites in een Raster

Naast het verwelkomen van gasten uit de hele wereld in Bed and Breakfast Tilburg, is onze weelderige tuin een toevluchtsoord voor veel verschillende vogels die in stedelijke omgeving wonen. Vogels zoeken plekken op die warmte en voedsel hebben en die veilig zijn voor het maken van nesten. Wij voorzien ze van voedsel in de winter en schoon water in de zomer. En bovendien zijn er takken en bladeren van het raster van 12 Paper White berken om zich in te verstoppen en voedsel te zoeken. We hebben zomer- en winterbewoners zoals roodborstjes, winterkoninkjes, mezen, maar ook nachtegalen, vinken, tortelduiven, boomkruipers en af en toe een pauw om er maar een paar te noemen. Vogels bezoeken onze tuin het hele jaar door. Eigenlijk word je in het voorjaar misschien al vroeg gewekt door een concert van vogelzang bij zonsopgang.

De Scharrel Pauw

B&B-Tilburg Ontvangst met een kopje thee op het terras

Als de seizoenen verglijden, kun je met een beetje aandacht, allerlei soorten vogels zien. Het hele jaar door hebben we zo’n 30 verschillende vogelsoorten geteld. Sommige doen hun intrede op een verrassende manier. Daarnaast verwelkomt ons huis gasten, onze weelderige tuin is een toevluchtsoord voor veel verschillende vogels die in de stad vertoeven. We hebben roodborstjes, winterkoninkjes, mezen en merels. Nachtegalen, vinken, tortelduiven en lijsters. Boomkruipers, heggenmussen en af en toe een pauw om er maar een paar te noemen. Vogels komen het hele jaar door naar onze tuin. Eigenlijk kun je in het voorjaar al vroeg wakker worden door een concert van vogelzang bij zonsopgang.

B&B-Tilburg-wandering-peacock-in-front-of-mirror

Opmerking van een Gast

“In Gust’s tuin zul je geen ongehoorde kleurencombinaties vinden. Wees voorbereid op afwisselend gedurfde maar subtiele en goed geplande verrassingen die zich in een theaterachtige omgeving openbaren. Voor degenen die een lange achtertuin hebben, is dit een inspirerend perceel”.

B&B-Tilburg flowering clematis garden details

De Seizoenen

Vraag ons naar de verhalen van de rondzwervende pauw, de zwermende kauwtjes of een Sperwer die hier een tortelduif vangt…