Cinecitta Tilburg

De Filmhuis bioscoop van Tilburg

Filmhuis bioscoop Cinecitta Tilburg heropend na grote verbouwing en uitbreiding.

Gelukkig is de bioscoop Cinecitta in Tilburg na een groot renovatie- en restauratieproject van twee jaar in 2014 eindelijk weer open. De renovatie van Cinecitta nam veel meer tijd in beslag dan verwacht. Sinds 2014 is er weer een complete filmhuise bioscoop, met een restaurant en prachtige bioscoopzalen. Zo is een van de markante plekken in Tilburg bewaard gebleven en lacht u toe, tijdens een bezoek de Willem II straat.

Vanaf 31 juli 2014 kunnen we de ‘arthouse cinema’ weer in al zijn grootsheid bekijken in Cinecitta, Willem II straat, Tilburg. Alles is nieuw (personeel, vrijwilligers, techniek, bar, restaurant). De medewerkers en vrijwilligers hebben snel hun draai gevonden. Let op: Bij Cinecitta kan alleen worden betaald met PIN of met de nieuwe contactloze betaling.

Reserveer je verblijf bij ons
B&B-Tilburg Cinecitta new extension

Blockbusters en de populaire film

Met Pathé Film Theater op het Pieter Vreedeplein is er in Tilburg geen tekort aan populaire films, maar het ontbreken van een echte arthouse filmzaal was een tekortkoming. Het belangrijkste is volgens ons dat er weer prachtige alternatieve films worden vertoond in deze volledig gerenoveerde bioscoop, op slechts 10 minuten lopen van Bed and Breakfast Tilburg Gust van Dijk.

013 CIFF

Cinecitta is gastheer voor ‘The 013 CIFF’, Tilburg – Cinecitta International Film Festival in oktober dit jaar, bekijk de website en boek jouw verblijf bij ons. Verwacht kwaliteitsfilms, een vriendelijke sfeer, uitgenodigde gasten en een viering van het beste dat cinema kan zijn en een heerlijk verblijf in Bed and Breakfast Tilburg Gust van Dijk op 10 minuutjes lopen van de festival-locatie.

B&B-Tilburg-Cinecitta-Ristobar

Prettige Atmosfeer

De filmhuis bioscoop Cinecitta in de Willem II straat, heeft het sinds de start van de renovatie in 2012 zwaar te verduren gehad. In het rijksmonument uit 1867 kwamen tijdens de renovatie gebreken aan het licht, die extra tijd vereisten. Toen ging het bouwbedrijf dat de restauratie uitvoerde ook nog failliet. Ondanks deze tegenslagen is de bioscoop er in de zomer van 2014 in geslaagd de deuren weer te openen. Kijk eens hoe mooi het is geworden!

Drie bioscopen, restaurant en Grand Café. In het voorste deel van Cinecitta, waar bioscoop 2 was gevestigd, bevindt zich nu het restaurant en Grand Café. Het vlaggenschip van de bioscoop is zaal 1. Hier is meer mogelijk dan alleen maar een film kijken. In het gebouw erachter aan de Telexstraat, voorheen Zaal X, zijn nog twee bioscopen gemaakt en een volgende uitbreiding is in het voorjaar van 2020 aan de gang, tijdens het schrijven van deze update. Een nieuw bouwblok, met een kelderverdieping. De uitbreiding wordt in open ruimte tussen de hoofdgebouw en de buren gebouwd.

Met zonne-energie in het donker

Buitengewoon: Om de energie die alle filmprojectoren jaarlijks verbruiken te compenseren, heeft Cinecitta zonnepanelen op het dak geïnstalleerd. Als het weer het toelaat, houdt Cinecitta zelfs de energie over voor de klimaatregeling en de keukenapparatuur. Koken gebeurt op inductie. Het hele gebouw is energiezuinig gebouwd en gebruikt alleen elektriciteit.

Paul Vermee en Nettie Verhagen -de trotse eigenaren- die al deze stormen hebben doorstaan, verdienen een oprecht compliment.

Wij willen de aandacht van onze gasten vestigen op het programma van Cinecitta.
Kijk voor het actuele filmprogramma op de website van de Cinecitta.

Een korte wandeling brengt je in 10 minuten bij Cinecitta Tilburg

B&B-Tilburg at 10 minute walk to Cinecitta
B&B-Tilburg Cinecitta on solar-power

Het zonne-energie dak van filmhuis bioscoop Cinnecitta