2024 Festival & Evenementen in Tilburg

Kies jouw evenement en je begint met het creëren van fijne herinneringen voor 2024

Bierfestival Tilburg, bier is een goed verhaal in Tilburg en verbonden met veel attracties.

Hoe ontdek je het beste het bruisende karakter van een stad als Tilburg?

Hoe ontdek je het levendige karakter van een stad als Tilburg het beste?
Voor degenen onder jullie die Tilburg nog niet kennen, geeft deze blogpost een korte introductie. Deze blog is geschrevendoor B&B Tilburg Gust van Dijk, over de leukste evenementen en festivals in onze stad en omgeving.
Voor degenen onder jullie die al de weg kennen, kun je hier eenvoudig bekijken hoe deze evenementen het beste in jouw agenda passen. Laat mij, als kenner van de Tilburgse charme, je door deze schat aan culturele festiviteiten en levendige happenings leiden door simpelweg de kalender te volgen.

Tilburg gelegen in de hart van Noord Brabant, en biedt aan om onvergetelijke momenten te beleven tijdens de vele festivals en evenementen die hier zullen plaatsvinden met nieuwe afleveringen, of zelfs met compleet nieuwe formules.
Ook voor het jaar 2024 staat de kalender vol lekkernijen, die voor memorabele momenten zullen zorgen als je er bij bent.

Laten we beginnen, van de spectaculaire Rebirth Festival editie 2024 in april tot het unieke Circolo Festival in oktober 2024. Er is een ruim aanbod aan muziekfestivals in verschillende stijlen en smaken, ieder zijn smaak wordt hier bedient. Van ‘hard style’ als Rebirth Festival tot Roadburn Festival dat stoner rock, sludge en post-metal brengt. Of Summertime met Best Kept Secret, Daisy Festival, Awakenings, Draaimolen of Decibel Outdoor. Natuurlijk is er in juli de Tilburgse Kermis met de bekende Roze Maandag. Sommige evenementen zijn meer ‘kunstzinnig’, andere kunnen voortbouwen op een langdurige traditie. Voor liefhebbers van hedendaags circus en acrobatiek bezoek dan: Circolo! Elke gebeurtenis die, als je die meemaakt, geschiedenis voor je schrijft en blijvende herinneringen creëert.

Vooral de meerdaagse festivals en evenementen nodigen uit om vroeg een fijne overnachtingsplek te boeken. Nu bieden veel festivals de mogelijkheid om op hun specifieke camping te verblijven, maar als je ervoor kiest om meer van de stad Tilburg te ervaren, of wat meer comfort dan is B&B Tilburg Gust van Dijk uiteraard een uitstekende plek om te verblijven. B&B Tilburg Gust van Dijk is een fijne accommodatie voor wie evenementen en festivals in Tilburg of directe omgeving wil bijwonen, of een concert wil bezoeken in Poppodium 013, dat slechts  steenworp afstand is van onze voordeur.

Met onderstaand kalenderoverzicht maken wij het je gemakkelijk om jouw bezoekdata te kiezen, met de belangrijkste festivals en evenementen gedurende het hele jaar. Hieronder vindt je een overzicht van enkele van de belangrijkste festivals en evenementen die in 2024, in en rond Tilburg plaatsvinden. Naast naam en data bevat het een korte beschrijving van elk evenement. Wil je de line-up bekijken, klik dan op de link in de titel van het evenement.

Reserveer hier de kamer voor jou
Rebirth Festival

APRIL

Rebirth Festival Edition 2024 
Data:12-13-14 April 2024
Locatie: Helvoirt
Het Rebirth Festival is het eerste festival van het jaar met grenzeloze hardstyle. Op een terrein van ruim tien hectare worden ruim 40.000 hardcore liefhebbers verwacht. Festivalgangers hebben keuze uit zo’n 180 acts in 16 area’s. Het festival begint op vrijdag de 12e om 12.00 uur.

Roadburn Festival 2024
Data: 18-21 April 2024
Locatie: 013 and Tilburg Centrum
Het Roadburn Festival biedt vier dagen lang een scala aan stevige muziek, variërend van psychedelische rock, stoner tot post metal. Er worden ongeveer 60 bands uit de hele wereld verwacht.

Hap Stap Festival Tilburg Tivolipark

MEI

Hap Stap Festival Tilburg
Data: 17-20 May 2024
Location: Tivolipark / Interpolis-tuin
Het Hap Stap Festival is een culinair festival met een ruime keuze aan eten en drinken. Het festival biedt een geweldige sfeer met livemuziek en diverse activiteiten.

Mei Mark 2024
Data: 18 op 19 Mei 2024
Location: Tilburg Centrum
De Meimarkt is een gezellige en grote tweedehands huishoudspullen & kringloopmarkt in het centrum van Tilburg die de hele nacht duurt. Het biedt een grote verscheidenheid aan kraampjes, waaronder antiek, kleding en accessoires, retro- en muziekplaten, boeken en huishoudelijke spullen uit elk tijdperk.

Intents Festival impressie mainstage

JUNI

Intents Festival 2024
Data 31 Mei -2 Juni 2024
Locatie: Oisterwijk
Intents Festival is een driedaags dansfestival. Bezoekers kunnen zich onderdompelen in de beleving van een fantastische themawereld vol bijzondere ervaringen.

Festival van het Levenslied
Data: 8-9 Juni 2024
Location: Tilburg Centrum
Het Festival van het Levenslied is een muziekfestival met optredens van diverse Nederlandse artiesten. Dan kan iedereen weer twee dagen lang dansen en meezingen op de bekende Nederlandstalige Levensliedmuziek in het centrum van Tilburg

Best Kept Secret Edition 2024
Data: 7-9 Juni 2024
Locatie: Hilvarenbeek / Beekse Bergen)
Best Kept Secret is een muziekfestival met een line-up waarin grote namen worden afgewisseld met nieuwe ontdekkingen uit indie, folk, hiphop, rock, elektronica of een mix van stijlen. Het festival wordt jaarlijks gehouden op het terrein van de Beekse Bergen.

Hieronder staan ​​de belangrijkste festivals en evenementen in en rond Tilburg van juli t/m december, scroll verder naar beneden.

Reserveer je kamer
Awakenings Summer Festival Edition 2024

JULI

Awakenings Summer Festival 2024
Dates: 5-7 July 2024
Locatie: Hilvarenbeek / Beekse Bergen
Awakenings Summer Festival is een technofestival met de grootste artiesten uit de scene. Bezoekers worden getrakteerd op een mix van geluiden uit het hele technospectrum.

Tilburgse Kermis
Data: 19 to 28 Juli 2024
Location: Tilburg Centrum
De Tilburgse Kermis is één van de grootste en bekendste kermissen van Nederland. Naast de vele attracties is Roze Maandag (22 juli) een hoogtepunt van het evenement, waarbij de hele stad in het teken staat van de LGBT+-gemeenschap. In de zijlijn van de kermis vinden er nog een hele reeks extra evenementen plaats.

Roze Maandag Tilburg

AUGUSTUS

Kaapstad Festival
Data: 16 – 18 Augustus 2024
Locatie: Tilburg Centrum
Kaapstad is een gratis ‘street art’ festival in Tilburg. Van 16 tot en met 18 augustus 2024 nemen kunstenaars drie dagen lang de binnenstad over en verrassen met intrigerende installaties, waanzinnige verzinsels, gekke ideeën en meeslepende optredens (soms letterlijk).

DECIBEL OUTDOOR EDITION 2024
Data: 16 – 17 – 18 Augustus 2024
Locatie: Hilvarenbeek / Beekse Bergen
Harde stijl, Decibels worden gemeten aan de hand van de intensiteit van het geluid. Wat begon als een passie om het hardere stijlen-minded publiek te verzamelen tijdens een outdoor evenement in 2002, groeide uit tot een gigantisch DRIEDAAGS FESTIVAL in Nederland. Decibel outdoor is ‘THE LOUDEST CITY ON EARTH’ geworden, voor wie op zoek is naar de volgende stap in hun verlangen naar de Harder Styles.

REDHEAD DAYS FESTIVAL 2024
Data: 23 to 25 August 2024
Locatie: Tilburg Spoorpark
Bijeenkomst van iedereen die zich verbindt en associeert met ‘Roodharigen’. Heb jij het beruchte/beroemde rode haar, dan hoor je hier bij. Wil jij alle schakeringen aan roodharigen eens ontmoeten, dit is je kans.

Draaimolen Festival

SEPTEMBER

Draaimolen Festival
Data: 6 en 7 September 2024
Locatie: MOB complex Tilburg
Draaimolen Festival is een festival voor elektronische muziek dat plaatsvindt in de Tilburgse Spoorzone. Het festival heeft een sterke focus op kunst en visuele elementen, wat zorgt voor een unieke festivalervaring.

Oktoberfest 2024 Tilburg

OKTOBER 

Oktoberfest Tilburg 2024
Data: 11 en 12 Oktober 2024
Locatie: Koepelhal – Wagenmakerij Spoorzone
Beleef het ultieme Tiroolse feest tijdens het Oktoberfest in de Koepelhal in Tilburg! Trek je mooiste Tiroler jurkje aan of draag traditionele lederhosen, want bij ons draait alles om authentieke gezelligheid. Het Oktoberfest staat al 10 jaar garant voor veel plezier. Een traditie inmiddels die je mee wil maken.

013 Cinecitta International Film Festival
Data: 22 tot 27 Oktober 2024
Locatie: Tilburg Cinecitta
Verwacht kwaliteitsfilms, een vriendelijke sfeer, genodigden en een viering van het beste dat cinema kan zijn!

FESTIVAL CIRCOLO Edition 2024
Data: 18 tot 27 October 2024
Locatie: Tilburg Spoorpark
Van 18 tot en met 27 oktober 2024 zal het aantal open monden, opengesperde ogen en samengeknepen billen in hartje Tilburg dramatisch toenemen. Het grootste circusfestival van Nederland strijkt dan neer in Spoorpark Tilburg voor tien dagen eigentijds circus van topniveau.

Festival Circolo Tilburg

Zoals je ziet is Tilburg, met zijn unieke ligging, gastheer voor een scala aan bijzondere evenementen die onvergetelijke momenten beloven. Van de opwindende energie van het Intents Festival tot de betoverende allure van Circolo, circus en acrobatiek in zijn meest eigentijdse vorm. De stad pulseert met een gevarieerd aanbod aan muziekfestivals die tegemoetkomen aan elke smaak en voorkeur. Of je nu geniet van de meeslepende beats van Rebirth Festival, de eclectische vibes van Decibel of je aangetrokken voelt tot de stoner-, sludge- en post-metal line-up van het Roadburn Festival. Onze stad lonkt met aanbiedingen als Best Kept Secret. En dit zijn nog maar enkele van de grootste, meerdaagse evenementen in Tilburg.

Naast deze grote aansprekende festivals is er ook een hele reeks kleinere en meer intieme evenementen die zich richten op meer traditionele muziekstijlen zoals jazz of meezingende evergreens. Naast muziek bestaan ​​de evenementen ook uit eten en smaken, bier, kermissen, internationale films, een grote kringloopmarkt of straatkunst.

Op zoek naar nog meer evenementen in Tilburg, bekijk het zelf:

Bekijk zelf de uitgebreide lijst hier

Veel bezoekers plannen hun uitstapjes ver van tevoren, gezien de beschikbaarheid van kaartjes, het opnemen van verlof en dergelijke, en natuurlijk het boeken van accommodatie. Wilt u niets van deze drie belangrijke ingrediënten missen voor een leuk, compleet en verzorgd uitje, boek dan op tijd uw verblijf bij B&B Tilburg Gust van Dijk. Dan kan de planning voor 2024 weer beginnen! Maak uw dagen onvergetelijk, laat u verwennen, word onze gasten. Boek uw overnachting direct online, druk op onderstaande knop.

Keuze gemaakt? Reserveer nu!