Bed and Breakfast Tilburg Link naar onze Facebook pagina Link naar onze Google Plus pagina
 Sfeervol Overnachten in Tilburg Centrum | Booking +31(0)13 544 4495 | Home 

 
Tilt, het feest voor iedereen die leest!


De Boekenweek 2014 in Tilburg wordt gevierd met een meerdaags festival:
TiLt:"Feest voor iedereen die Leest" 


Maart, traditigetrouw de maand van de Boekenweek. In Tilburg maken we daar een prachtig vierdaags feest van met de landelijke top op de 'buhne' en aandacht voor ons eigen toptalent.

Op deze dagen gaat Tilburg gonzen van de literatuur en ontmoeten literatuur, muziek en theater elkaar. Een vrolijke dichtavond geeft de aftrap, maar op tal van plekken zal de literaire kunst in al zijn verschijningsvormen niet te ontlopen zijn. Op zaterdag 15 maart is in Poppodium 013 een vol programma met Adriaan van Dis, Karin Bruers, Ellen ten Damme, Tom Lanoye en vele anderen. Ilja Pfeijffer verzorgt de afterburner op zondag 16 maart in de Bibliotheek Tilburg Centrum, als schrijver in residence en zal vertellen over zijn zoektocht naar de ziel van de stad.

Vier dagen op TiLt, gaat van start in 2014 op donderdag 13 maart met TILT Light in de Concertzaal. TILT Light is een avond van het lichte gedicht. Wervelende woordkunst en  virtuoze taalacrobatiek en literaire humor met als een van de gasten Ivo de Wijs.

 

Ivo de Wijs op TilT Light

 

Vrijdag 14 maart is er de literaire kroegentocht op de Korte Heuvel met in elke kroeg jong literair talent gekoppled aan een andere kunstdiscipline.

 

Adriaan van Dis op Tilt, Feest voor wie Leest

 

Zaterdag 15 maart is het Feest voor wie leest, dit os een avond voor de echte literatuur-liefhebber. Een programma vol literatuur, theater, muziek en beeldende kunst vult de avond. Grote namen, aanstormend talent, unieke cross-overs en spetterende performances.

 

Ilja Pfeijffer

 

Zondag 16 maart, Morning After TilT, een heerlijke brunch en een ochtend vol literatuur, muziek en inspirerende gedachten over de ziel van de stad. Writer in residence Ilja Leonard Pfeijffer laat samen met filosoof Arthur Kok horen wat vier dagen Tilburg hebben opgeleverd. Dat alles wordt muzikaal omlijst door celliste Jacqueline Hamelink en gitaatvirtuoos Aart Stootman. 

Op woensdag 12 maart om 15.00u  is er een Extra Pre-TiLT in het Zwijsengebouw op de Universiteit. Een door Academic Forum spontaan ingelaste extra bijeenkomst. Die middag komen verschillende thema’s aan de orde uit het prachtige boek La Superba (2013), waarin Pfeijffer schrijft over zijn woonplaats Genua. Over de belofte van de stad door de ogen van een stateloze, de lichte- en de donkere stad en over het verschil tussen het ontheemd zijn en het thuis zijn.

Ilja Leonard Pfeijffer is een veelgeprezen schrijver van romans, verhalen, gedichten, columns, essays, kritieken, theaterstukken en songteksten. De in 2013 verschenen roman La Superba, staat inmiddels op de shortlist van de Libris literatuurprijs 2014.

 

TiLt is een literair festival gecombineerd met Brabantse gezelligheid. Een breed opgezet programma met dichters van eigen bodem zoals; Ivo de Wijs, Esther Porcelijn, Martijn Neggers en Arthur Kok, die schitteren naast landelijke namen zoals; Adriaan van Dis, Tom Lanoye, Ilja Pfeijffer en Ellen ten Damme.


Volg de link naar het complete programma: TILT 2014


<<< terug