Bed and Breakfast Tilburg Link naar onze Facebook pagina Link naar onze Google Plus pagina
 Sfeervol Overnachten in Tilburg Centrum | Booking +31(0)13 544 4495 | Home 

 
Tilburg centrum in de verbouwing

Tilburg in de verbouwing, Tilburg is nog niet af!


Wie medio 2014 een rondje cityring rijdt in Tilburg mag verbaasd zijn over het aantal torenkranen en bouwlocaties in het centrum van Tilburg.

Was de skyline van Tilburg -zo'n honderd jaar geleden- hoofdzakelijk bepaald door de vele torenspitzen en fabriekspijpen die opreisden uit de hoofdzakelijke lage bebouwing van deze Katholieke Industrie stad, wie hier nu rond kijkt, ziet dat er nog volop gesleuteld en verbouwd wordt aan het stadhart van Tilburg.

Ja, en voor wie anders mocht denken, na de eerdere uitvoerige werkzaamheden in de afgelopen twintig jaar, aan de realisatie van het ‘nieuwe’ Pieter Vreede Plein en  het maken van de City-ring. Nee hoor, Tilburg is nog niet af. Eigenlijk is het aantal bouwlocaties in het centrum nog niet eerder zo groot en grootschalig geweest als nu. Er worden serieuze bouwprojecten uitgevoerd aan het Koningsplein, het Piusplein, de Noordhoekring en zelfs het NS-sation ontkomt niet aan een grondige verbouwing waarbij er een onderdoorgang komt en het Station Tilburg Centraal ook aan de noordkant toegankelijk zal worden gemaakt.

 

NS-Station Tilburg Centraal in de renovatie


Met het openvallen van de Spoorzone is er aan de noordzijde van het station een nieuwe ontsluitingsroute gemaakt en er waren al volop sloop- en bouwactiviteiten rond de locatie van de Albert Heijn XL, de Gasthuisring en Hart van Brabantlaan. Nu is er ook toegeslagen in het centrum zelf. Zo staat het Rabo-Bankgebouw geheel in de steigers voor een complete renovatie en wordt er gebouwd op het terrein van het voormalige Faxx Gebouw. En ja, ook de bouwactiviteiten aan de Piushaven en het verbindingsakanaal naar het Wilhelminakanaal en die op het AaBe-Dekenfabrieksterrein zijn nog niet afgerond.

 

NS-Plein Tilburg gaat ook op de schop


Voor de komende periode gaat ook het NS-Plein op de schop en zal de circulatie naar de Besterd nog wel de nodige hinder onder vinden van al deze onverminderde bouwwoede in de stad. Aan de westkant van het centrum waren al een aantal nieuwbouw projecten opgeleverd zoals Het Laken en het Talentsquare. Steeds blijken er weer hele blokken, voormalige laagbouw of fabrieksterreinen beschikbaar te komen voor nieuwe projecten. Het ziet er naar uit dat het voorlopig wel niet minder zal worden, want het lijkt er op dat er nog volop aanpassingen nodig zijn in deze stad in voortdurende transformatie. Ook Poppodium 013 zal in 2015 in de verbouwing gaan om een uitbreiding te realiseren en komt er een nieuw voorgebouw bij het Museum De Pont.

 

<<< terug