Bed and Breakfast Tilburg Link naar onze Facebook pagina Link naar onze Google Plus pagina
 Sfeervol Overnachten in Tilburg Centrum | Booking +31(0)13 544 4495 | Home 

 
Under the Skin in Textielmuseum

 

Textielmuseum - Textiellab Tilburg

Het Textielmuseum/Textiellab in Tilburg heeft meer en meer een naam onder de liefhebbers en mensen die beroepsmatig met textiele stoffen werken. Vooral het annex TextielLab, de inmiddels vermaarde werkplaats voor onderzoek en gebruik van de nieuweste verwerkingstechnieken en nieuwe textiele materialen, weet steeds beter onderwerpers en kunstenaars aan zich te binden voor een onderzoeks- of werkperiode.Natuurlijk de echte fans weten deze plek al feilloos te vinden voor workshops en bijeenkomsten waarbij ofwel de geschiedenis of de nabije toekomst voor textiele toepassingen centraal staan.

Soms is daarbij de verbeelding echt aan de macht zoals deze zomer met de tentoonstelling √únder the Skin". Nee, het is niet de eerdere (2013) SiFi-Horor movie van de hand van regiseur Jonathan Glazer met Scatlett Johansson, maar een bijeen gebrachte collectie van sculpturen als met uitgangsmateriaal textiel die het midden houden tussen iets menselijks en dierlijks.

De expositie ‘Under the Skin’ in het Textielmuseum gaat over begrippen als kwetsbaarheid, over leven, pijn en bescherming. Naast sculpturen, zijn er installaties en films te zien van kunstenaars uit verschillende landen.

Under the Skin - Textielmuseum Tilburg
30 mei 2015 t/m 20 september 2015

 

Fietsroute naar het Textielmuseum, wandeling via de Besterd is circa 30 minuten


Kijk zelf even op de website van het Textielmuseum naar het programma-aanbod en/of workshops. Bij een meerdaags verblijf in Tilburg, mag een bezoek niet ontbreken aan deze speciale plek over een belangrijk stuk Tilburgse historie (de textiel-industie) als mede het actuele verhaal over het belangrijke basismateriaal, waar we allemaal mee vandoen hebben zoals textiel dat is:'We bedekken ons lichaam er mee, slapen er tussen en wonen er op.

Volgt u een specifieke workshop bij het TextielLab of het museum, kies dan voor uw verblijf een plek die hierbij in sfeer op aansluit en boek uw overnachting bij Bed and Breakfast Tilburg Gust van Dijk: reserveren

 

<<< terug