Bed and Breakfast Tilburg Link naar onze Facebook pagina Link naar onze Google Plus pagina
 Sfeervol Overnachten in Tilburg Centrum | Booking +31(0)13 544 4495 | Home 

 
GROTTO in De Oude Warande
Grotto in de Oude Warande 

Bed and Breakfast Tilburg “Gust van Dijk” wijst u graag op een bijzonder plek in De Oude Warande. Van 27 april tot 15 november 2010 is het Paviljoen Grotto, ontworpen door de Australische kunstenaar Callum Morton (1965, Melbourne) weer opengesteld. Het Paviljoen is naast kunstwerk, ontmoetingsplek en heeft een bescheiden horecafaciliteit en geopend in 2009. Gust besteedde hier al eerder aandacht aan tijdens "Start Dust 2009" op zijn Blog.

Tussen 27 april en 15 november doet het paviljoen ook dienst als informatiecentrum en podium voor hedendaagse muziek in het Sterrenbos De Oude Warande. Verblijft u binnenkort enkele dagen bij Bed and Breakfast Tilburg “Gust van Dijk” dan is een bezoek aan de Oude Warande en het Grotto Paviljoen zeker een aanrader.

In 2007 verleende Fundament Callum Morton de opdracht om voor het middelpunt van De Oude Warande een paviljoen te ontwerpen. Dat de plaatsing van een gebouw op deze plek het zicht op het Barokke stervormige padenpatroon van het bos zou ontnemen, plaatste Morton voor een dilemma, dat hij op simpele en tegelijkertijd ingenieuze wijze wist te omzeilen; Morton ontwierp een onzichtbaar paviljoen. Het exterieur valt in eerste instantie niet op omdat het een spiegel is, waardoor alle 8 paden van de ster zich in de spiegeling voortzetten.

Wanneer het spiegelende exterieur zich eenmaal prijsgeeft als object, blijkt het ook toegankelijk. Wie het paviljoen (10 m x 6 m x 4 m hoog) betreedt wordt opnieuw geconfronteerd met een karakteristiek van Barokke tuinontwerpen; het interieur is een zogenaamde grotto, een grotachtige binnenruimte. Grotto heeft niet alleen een continu veranderende vorm, maar ook een scala aan uiteenlopende betekenissen. Grotto is zowel een spiegel, een scherm, een grot en een graf.

“In eerste instantie wilde ik een ontwerp ontwikkelen dat zou botsen met het ontwerp van De Oude Warande,” aldus Morton. “Ik ben uiteindelijk uitgekomen bij een ontwerp dat met zichzelf botst. Grotto is een paradox.”

FUNDAMENT FOUNDATION – CONCERTEN in GROTTO en PASSANTEN ’10 POD

Fundament is een onafhankelijk bureau voor hedendaagse kunst en openbare ruimte. Het programma bestaat jaarlijks uit groepstentoonstellingen op uiteenlopende locaties. Daarnaast geeft Fundament opdrachten aan kunstenaars voor tijdelijke kunstwerken, interventies, ingrepen in de openbare ruimte. Deze opdrachten worden gepresenteerd onder de titel Passanten. Passanten is een doorlopende reeks tijdelijke hedendaags kunstwerken in de openbare ruimte van Tilburg.

 

Beschikbaarheid, Reservering en Boeking
Neemt contact met ons op
klik hier

 

 <<< terug