Bed and Breakfast Tilburg Link naar onze Facebook pagina Link naar onze Google Plus pagina
 Sfeervol Overnachten in Tilburg Centrum | Booking +31(0)13 544 4495 | Home 

 

Festivals in Tilburg

Tiburg geniet inmiddels bekendheid om het aantal evenementen en festivals die in en om de stad worden gehouden. In het centrum, in de Koepelhal van de Spoorzone, 013, Midi-theater of in Theaters Tilburg, of in de directe omgeving als Piushaven of het Leypark.


Het jaar start met het traditionele Carnaval dat eind februari of begin maart in de zuidelijke regio van Nederland wordt gehouden. Ook in Tilburg barst dan dit festein los met als een van de hoogtepunten 'Den Opstoet', de carnavalsoptocht. In maart wordt het Tilt-festival gehouden voor iedereen die schrijft, een meerdaags literatuur- en poezie-event (www.tilt.nu).

In april is dan het internationaal zeer hoog aangeschreven Roadburn Festival dat in 013 en de omliggende venues wordt gehouden (www.roadburn.com). Vervolgens is er dan in begin mei het Death Metall Fest. Eind mei is er dan de Meimarkt in het centrum (www.meimarkt.nl).

In juni volgt dan het Festival van het Levenslied in het centrum en het HapStap Festival in het Tivolipark(www.hapstap.nl).

Vervolgens zijn er nog in juni in de Spoorzone, Festival Mundial (www.festivalmundial.nl), de Piushaven, het Leypark en in de Beekse Bergen het Best Kept Secret Festival wat natuurlijk allang geen geheim meer is.

 

 <<< terug