Bed and Breakfast Tilburg Link naar onze Facebook pagina Link naar onze Google Plus pagina
 Sfeervol Overnachten in Tilburg Centrum | Booking +31(0)13 544 4495 | Home 

 
Den-Ophef: nieuwe brug Kromeling ingebruikgenomen

John Kormeling - Den Ophef
Het nieuwe object van kunstenaar John Kormeling in Tilburg is Den Ophef. Een 'brug' en een 'kunstwerk'. De bijzondere ophaalbrug over het toegangskanaal van de Piushaven, vormt de schakel in de nieuwe route naar het centrum. Den Ophef is de naam voor dit spraakmakende object van John Kormeling. De zuidelijke ontsluitingsroute naar het stadshart van Tilburg heeft daarmee een markante entree gekregen.


Op vrijdag 14 juni 2013 verrichtte een zichtbaar trotse wethouder Berend de Vries de opening van deze nieuwe brug over het toegangskanaal van de Piushaven. John Kormeling zelf -in de bloes met het logo van Happy Street erop- was ook zichtbaar blij. Naast het Draaiend Huis op de Hasselt Rontonde, is Den Ophef het tweede in het oog springende object van de hand van Joh Kormeling in Tilburg.
(In de bovenste foto heb ik een kleine kunstgreep toegepast: de foto is gespiegeld zodat de titel op het spandoek leesbaar is: Den Ophef)


John Kormeling geeft uitleg bij de ingebruikname van Den Ophef

 

Hieronder de brug in vol ornaat geopend omringt door een menigte blije mensen die dit moment niet zonder hun aanwezigheid voorbij wilden laten gaan. Kortom heeft u belangstelling voor het bijzondere werk van kunstenaar en architect Jon Kormeling, dan heeft u een nieuwe reden om op bezoek te gaan in Tilburg. Den Ophef, de nieuwe brug van John Kormeling ligt op korte loopafstand van Bed and Breakfast Tilburg en is een bezoek zeker waard.


De nieuwe brug van Kormeling

Naar de website van John Kormeling: klik hier
Naar onze pagina van het Draaiend Huis: klik hier

 

Beschikbaarheid, Reservering en Boeking
Neemt contact met ons op
klik hier

 

<<< terug