Bed and Breakfast Tilburg Link naar onze Facebook pagina Link naar onze Google Plus pagina
 Sfeervol Overnachten in Tilburg Centrum | Booking +31(0)13 544 4495 | Home 

 

Cinecitta Tilburg heropend na ingrijpende renovatie


Filmhuis Tilburg Cinecitta heropend na ingrijpende renovatie en uitbreiding


Het Tilburgse filmhuis Cinecitta is na een ingrijpende verbouwing en restauratie van twee jaar gelukkig weer open. De verbouwing van Cinecitta had de nodige voeten in de aarde en nam uiteindelijk veel meer tijd dan voorzien. Anno 2014 is er weer een volledig filmhuis met restaurant en prachtige zalen. Een markant stukje Tilburg is behouden in de Willem II-straat.

Vanaf 31 juli kunnen we weer de ´betere films´ kijken in de Willem II-straat. Alles is nieuw (personeel, vrijwilligers, techniek, inrichting, bar, restaurant). Het personeel en de vrijwilligers hebben hun draai snel gevonden. Bij Cinecitta kan alleen met pin worden betaald of met het nieuwe contactloos betalen van de ING bank.

Met Pathe aan het Pieter Vredeplein is aan populaire films geen gebrek in Tilburg, maar het ontbreken van een echt filmhuis was een gemis. Wij vinden het belangrijkste dat er weer prachtige alternatieve films draaien in het vernieuwde theater op slechts 10 minuten lopen van Bed and Breakfast Tilburg Gust van Dijk.

 

Cinecitta heeft een dakvol zonnepanelen


Het filmhuis Cinecitta aan de Willem II-straat kampte sinds de start van de verbouwing in 2012 met de nodige problemen. In het rijksmonument uit 1867 zijn met de verbouwing gebreken aan het licht gekomen die extra tijd vroegen. Toen ging het bouwbedrijf dat de restauratie uitvoerde failliet. Ondanks deze tegenslagen is het gelukt om in de zomer van 2014 de deuren weer te openen. Wat is het mooi geworden!

Drie filmzalen, restaurant en Grand Cafe
In het voorste gedeelte van Cinecitta, waar filmzaal 2 was gevestigd, is nu het restaurant en Grand Café. Het vlaggenschip van het filmhuis is zaal 1. Daar is meer mogelijk dan alleen film kijken. In het achterliggende gebouw aan de Telexstraat, voorheen Ruimte X, zijn nog twee filmzalen gemaakt. 

Bijzonder: Om de energie die alle filmprojectoren op jaarbasis gebruiken te compenseren heeft Cinecitta zonnecellen op het dak geplaatst. Als het weer mee zit houdt Cinecitta zelfs energie over voor klimaatbeheersing en keukenapparatuur. Er wordt gekookt op inductie. Het hele gebouw is energiezuinig gebouwd en maakt uitsluitend gebruik van elektriciteit.

Paul Vermee en Nettie Verhagen -de trotse eigenaren- die al deze stormen hebben doorstaan, verdienen een oprecht compliment.


We maken gasten graag attent op het programma van Cinecitta.
Kijk voor het actuele filmprogramma van het filmhuis op de website

 

Wandelroute naar Cinecitta

 

<<< terug