Bed and Breakfast Tilburg Link naar onze Facebook pagina Link naar onze Google Plus pagina
 Sfeervol Overnachten in Tilburg Centrum | Booking +31(0)13 544 4495 | Home 

 

ARCHITECTUUR IN TILBURG


Wij van Bed and Breakfast Tilburg "Gust van Dijk" vinden het leuk om even stil te staan bij speciale architectuur objecten in de stedenbouwkundige context van Tilburg en geven u graag hiervoor enkele tips, om ook uw belangstelling aan te wakkeren.


Vanuit Bed and Breakfast Tilburg “Gust van Dijk” kijk je zo bijvoorbeeld, direct uit over de Interpolis Tuin op de zuid gevel van het Interpolis Gebouw.
 

Het Interpolis Gebouw, opgeleverd in 1998, is één van de belangrijkste architectuur attracties van Tilburg. De Architecten Hylko van der Woude, Abe Bonnema tekenden er voor, nadat het basisconcept was ontwikkeld in samenwerking met Ko Liang Ie Associates te Amsterdam.

Enkele details zijn de formidabele 30.500 m2 bruto kantoorvloeroppervlak en de top van de toren haalt een hoogte van 92 meter. De 'verkeerstoren' van het bijzonder ruimtelijk ogende gebouw en het kantorenblok vormen samen - van op de kopse kanten van het gebouw gezien -de verticale accenten. Het lage bouwblok is opgemaakt uit twee op elkaar scharende blokken. Het gebouw vormt een echt 'landmark' van de stad en is vanuit alle kanten bij de nadering van Tilburg van verre te zien. In de stad zelf is het een onderscheidend herkenningspunt. De afwerking van de gevel met roze en geraffineerde donkergrijze beplating oogt bijzonder speels. De belijning en de afmeting van de gekozen bouwblokken vormen een stijlvast geheel, waar een karakteristieke breed golvende daklijst doorheen snijdt. Dat spelen met blokvormen in groot formaat is goed is te zien van de zijde van de Tivolistraat. Aan de andere zijde aan de Spoorlaan vormt een open arcade met veel glas een de uitnodiging om een blik naar binnen te werpen.

Het gebouw is zo gesitueerd, dat langs de Tivoli-straat een grote open ruimte in het centrum van de stad ontstaat daar waar De Interpolis Tuin of ook wel Het Tivoli Park genoemd, direct aansluit op het winkel en uitgaanscentrum van Tilburg. Via het toegangshek dat recht tegenover Bed and Breakfast “Gust van Dijk” is gelegen is dit, door Bureau West 8 sfeervol ontworpen park, uitsluitend overdag toegankelijk.  Op bepaalde dagen lijkt het als het ware of  het park communiceert met het gebouw. De diverse waterpartijen doen het licht op verschillende momenten van de dag reflecteren op de gevel van het gebouw. En omgekeerd;  het gebouw spiegelt zich dromerig in het water van de vijvers, die als sculpturale objecten in de tuin zijn geplaatst. Inmiddels is het park uitgegroeid tot een favourite plek en worden er verschillende evenementen gehouden zoals HapStap Festival en het Gipsy Festival.

Het Interpolis Gebouw biedt in zijn functie ruimte aan verschillende activiteiten, die naast het creëren van een statige 'landmark' ter ondersteuning van het merk Interpolis, zijn te onderscheiden in kantoren, vergaderruimtes, restaurants, een transparante ontvangsthal, baliefuncties, facilitaire diensten en parkeervoorzieningen. Bij de ontwikkeling van de kantoorruimten, is gekeken naar de toenmalige nieuwste ontwikkelingen op dit gebied.

Gekozen is voor een concept dat op het gebied van kantoorinrichting dat eind jaren negentig van de vorige eeuw als ronduit baanbrekend word betitelt, omdat niet meer wordt uitgegaan van een vaste, persoonsgebonden, werkplek voor medewerkers. Van dit inrichtingsconcept, dat Cocon (communicatie en concentratie) wordt genoemd, is de essentie dat medewerkers een werkplek kiezen, die het meest geschikt is voor het type werk van dat moment. Voor wie nader kennis wil maken met het gebouw en de werksfeer worden er nog steeds rondleidingen in het gebouw verzorgd, waarvoor aanmelding wel noodzakelijk is. Interpolis nu Achmea bezit een aanzienlijke kunstcollectie welke ook op eigenzinnige wijze de atmosfeer in het gebouw en het spraakmakende design interieur ondersteunt. Conservator van de collectie is Hans Meijs.
Voor aanmelden voor bedrijfsrondleidingen volgt 
u deze link.

Wilt u de beelden zien die de webcam maakt van het hart van Tilburg, vanaf de Interpolis Toren, volgt dan deze link.

 BedandBreakfast Tilburg GustvanDijk: Blik op het Interpolisgebouw

Naast bij moderne architectuur hebben we speciale aandacht voor de Architect Frans Ruts, de achtitect van het Huis van Gust, nu Bed and Breakfast Tilburg "Gust van Dijk".

 

Beschikbaarheid, Reservering en Boeking
Neemt contact met ons op
klik hier

 

 

 <<< terug